Bu başarı hikayesi, sadece lezzet dolu yemekleriyle değil, aynı zamanda kadınların iş gücüne katılmasına öncülük etmesiyle de dikkat çekiyor.

Anneannesinden Öğrendiği Mesleği Devam Ettiriyor

Yadigar Benli, evinden uzaklaşarak iş hayatına adım atan ve 12 yıl boyunca anneannesinden öğrendiği lokantacılık mesleğini sürdüren bir girişimci olarak öne çıkıyor. Lokantasında başta et ve sulu yemekler olmak üzere, ilçenin özgün lezzetlerini de müşterilerine sunuyor.

Zonguldak Devrek Yadi̇gar Benli̇ (1)

Yöresel Lezzetlerle Çeşitlendirilen Menü

İlk başta et ve sulu yemekleriyle tanınan Benli, lokantasına ilçesine özgü yöresel lezzetleri de ekleyerek menüsünü zenginleştirdi. Böylece, müşterilerine geleneksel tatları da sunma imkanı buldu. Lokantanın menüsünde yer alan 25 çeşit yemek, hem lezzet arayışında olan müşterileri hem de yöresel lezzetlere ilgi duyanları cezbetmeye devam ediyor.

Kadın İstihdamına Katkı

Yadigar Benli'nin lokantası, sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda üç kadına istihdam sağlayarak kadınların iş hayatına katılımına önemli bir katkı sunuyor. Benli'nin bu girişimi, diğer kadın girişimcilere de örnek oluyor.

Zonguldak Devrek Yadi̇gar Benli̇ (3)

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, "CHP'den devraldığımız borçlar 250 milyon lirayı aştı" Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, "CHP'den devraldığımız borçlar 250 milyon lirayı aştı"

Yadigar Benli şöyle “12 yıl önce evden başladığım bu meslekte önce küçük bir işletme kurdum. Önceleri daha az çeşit yemek yapıyorduk. Üç kadın çalışıyorduk daha sonra lezzetlerimiz ve iş arkadaşlarım sayesinde kendimi geliştirerek işletmemizi büyüttük. Şu anda 10 kadın arkadaşım çalışıyor. Bildiklerimi onlara aktararak onları kadınların her konuda güçlü ve başarılı olduğunu hissettiriyorum. Yemeklerimize anne eli değiyor, evde kendi yaptığımız yemekleri burada gelen misafirlerimize sunuyoruz. Biz onları müşteri olarak değil misafir olarak görüyoruz ve onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Burada şu 10 kadın çalışıyoruz, her gün farklı ev yemekleri yapıyoruz. Haftada bir gün 3-4 çeşit yöresel yemeklere de yer veriyoruz. Müşterilerimizin her isteğine cevap veriyoruz. Müşterilerimize teşekkür ediyoruz geri dönüşü güzel oluyor. Açıldığımızdan beri kalitemizden ve lezzetimizden ödün vermiyoruz. Kadın elinin değdiği her şey güzeldir. Kadınlar istediklerinde başaramayacakları hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

İHA

Devrek Haberleri