Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Covid-19 tedbirleri kapsamında devlet sokağa çıkılmaması için gayret eder, yasaklar ve teşvikler sağlarken Zonguldak'ta bazı belediyelerin yaptığı uygulamalar vatandaşın dışağı çıkıp kalabalığa karışmasına vesile oluyor...

 

Zonguldak Belediyesi sınırları içinde yıllardır 2 ayda bir ödenmesi yapılan su paraları alınan en son kararla aylık talep edilmeye başlanınca Zonguldak Belediyesi binası girişinde kuyruklar oluşmaya başlandı. 

Zonguldak’ta taksi durağında dehşet dakikaları kameraya yansıdı! Zonguldak’ta taksi durağında dehşet dakikaları kameraya yansıdı!

Borç biriktiğinden tahsilat yapılamadığı gerekçesiyle 2 ayda bir yapılan tahsilatı her ay ödenmesini isteyen Zonguldak Belediyesi, vatandaşı hem her ay kent merkezine inmeye hem de kalabalık ortama girmeye mecbur bırakıyor.

Öte yandan Kozlu ilçesi Belediyesinde de hacizler nedeniyle otomatik ödemeler iptal olması nedeniyle vatandaşlar elden ödemek durumunda kaldığından ilçe merkezine inmek zorunda bırakıldı.

Devletin gerek kısıtlamalar gerekse önerilerle kent merkezlerine inilmemesi ve kalabalığa karışılmaması yönünde telkinde bulunmasına karşılık belediyelerin bu uygulamalarına anlam veremeyen vatandaşlar, "Bu işte bir terslik var" diyerek eleştiride bulundular.