Karabük'te Demokrasi ve Atılım Partisi'nin eski il başkanı Samet Albayrak, beraberinde getirdiği 240 parti üyesiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı. Bu önemli gelişmeyi kutlamak amacıyla CHP ilk binasında özel bir rozet takdim töreni düzenlendi.

Törene, CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve birçok partili katıldı. Katılımcılara törende, Cumhuriyet Halk Partisi'ne resmi olarak katılanlara tek tek rozet takdim edildi.

CHP İl Başkanı Devrim Dural yaptığı konuşmada, "Bugün burada toplanmamızın sebebi; DEVA Partisi’nin eski İl Başkanı Sayın Samet Albayrak ve eski partililerin, partimize katılmasıdır. Zonguldak’ta hep şunu söyledik; birleşe birleşe kazanacağız. Sözümüzün arkasındayız. Bugünde bunun ispatıdır. Hepimiz büyük bir sevinç yaşıyoruz, birleşe birleşe kazanacağız. Tavanda yapmadığımız ittifakı tabanda Atatürkçülerle, halkçılarla yapıyoruz." ifadelerini kullanarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Deva Partisi eski il başkanı Samet Albayrak ise şu sözlerle duygularını ifade etti: "Yerel seçimlere 81 gün kala, 200’e yakın arkadaşımız ile birlikte CHP’ye geçiyoruz. Kötü siyaset bizi CHP çatısında birleşmemize yol açtı. Bugünden itibaren yerelde ve genelde iktidar olmak için çalışacağız. CHP Zonguldak örgütüne genç arkadaşlarımızla kan olacağımıza ve seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum."

Chp'den Deva Partisi'ne 240 Üyesiyle Birlikte Katıldı

"BENİM PARTİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR GÜN"

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem de "Benim ve partim için çok özel bir gün. Artık aday adaylığı sürecim bitti. 7 adaydan bir aday ipi göğüsleyecekti. O günkü ön seçim sonucundan ben çıktım. Hangi aday arkadaşımız çıksaydı, etrafında birlik beraberlik gösterecektik. Bundan sonra bu süreci birlikte yürüteceğiz. Aday olduğum artık onaylandı. Böyle bir günün ardından Samet Albayrak ve yol arkadaşları ile baba ocağımızda birleştik. Bu partide olmaktan onur duyuyorum. Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul ise yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirterek, "Yerel seçime çok kısa bir süre kaldı. Her geçen gün partimize ilginin arttığını görüyoruz ancak Zonguldak’ta ayrı bir ilgi var. Bunu da bugün bir kez daha görüyoruz. Birlikte sahadasınız omuza mücadele verdiğimiz arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı eforu önümüzdeki yerel seçimlerde göstereceğiz." dedi.

Sanat ve Bilim Etkinlikleri Zonguldak'ta Büyük İlgiyle Karşılandı… Sanat ve Bilim Etkinlikleri Zonguldak'ta Büyük İlgiyle Karşılandı…

Tören, CHP'ye katılanlara rozet takdim edilmesi ve yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ