Devrekli Kuaför Eray Yasin Uzunoğlu'ndan Büyük Başarı! Devrekli Kuaför Eray Yasin Uzunoğlu'ndan Büyük Başarı!

Türk Kızılay Devrek Temsilciliği Koordinatörü Aydın ÇOLPA yaptığı açıklamada;

Depremlerin meydana geldiği ilk andan itibaren Türk Kızılay Devrek Temsilciği olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi bizlerde sayın kaymakamımızın koordinasyonunda İlçe SYDV ile birlikte vatandaşlarımızdan topladığımız gıda, yakacak, ev eşyası, hijyen malzemesi, ısıtıcı vb. ayni ihtiyaç malzemelerini ve nakdi yardımları deprem bölgesine ulaştırmak için iyiliksever vatandaşlarımız ve Kızılay gönüllülerimiz ile birlikte depremzede kardeşlerimize uzanan bir şefkat eli olabilmek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalıştık.

100

İlçemize gelen depremzede kardeşlerimizin öncelikle “evin yuvam olsun” kampanyası çerçevesinde barınma ihtiyaçlarını çözmek adına ihtiyaç fazlası kullanmadığı evi olan ev sahipleri ile misafirlerimiz arasında köprü olduk kardeşlerimizin barınma problemini çözmeye çalıştık. Daha sonra evlere yerleştirdiğimiz kardeşlerimize SYDV ile birlikte Kızılay gönüllülerimizle koordineli bir şekilde her zaman olduğu gibi hayırsever vatandaşlarımızın katkısı ve destekleri ile bu kardeşlerimizin giyim, ev eşyası, gıda malzemesi, hijyen malzemesi gibi zaruri ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.

Bugünde sayın kaymakamımızın tensipleri ve İlçe Kaymamalığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Devrek Temsilciliği olarak İlçemizde misafir etmekten onur duyduğumuz kardeşlerimizle mübarek ramazan ayının bir akşamında beraber olalım, iftar sevincini birlikte yaşayalım istedik.

Son olarak afetin yaşandığı ilk andan itibaren bizlere koordine eden ve bu organizasyonda da desteklerini esirgemeyen Devrek Kaymakamımız Sayın Ümit ALTAY’a, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ercan KAHYA’ya, millet olarak yaşadığımız her afette olduğu gibi Kahramanmaraş depremlerinde de bağışları ile afetzede kardeşlerimizin yaralarına merhem olmayı kendilerine kutsal bir gaye edinen hayırsever vatandaşlarımıza, ilk günden itibaren mütebessim bir çehre ile ilçemize gelen misafirlerimize ayni yardımların dağıtımında görev alan özellikler depremden etkilenen çocuklarımıza bir anne bir abla şefkati ile yaklaşan Kızılay gönüllüsü kardeşlerimize ve özellikle gayretleri ile yaşlarından büyük hizmetlere imza atan ve önceden arama kurtarma eğitimi aldırdığımız ve iki dönem halinde mahallindeki arama, kurtarma ve barınma hizmetlerine destek vermek üzere deprem bölgesine iyilik aşkıyla giden Genç Kızılay gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Rabbim böyle afetleri bir daha bu millete göstermesin” dedi