Ancak, umudun gücü ve yardımseverlerin desteğiyle, çiftin düğün hayali gerçek oldu.

Depremin ardından enkaz altından sağ kurtulan Hediye Demirkol'un hikayesi, hayata yeniden başlamanın ne kadar güç olduğunu gösterdi. Annesini kaybeden, kardeşinin ise ampute olan Hediye, yaşadığı zorluklara rağmen ayakta kalmayı başardı.

Türk Kızılayı Şubesi ve hayırseverlerin desteğiyle bir eve yerleştirilen Hediye, düğün hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçti. Kızılay'ın desteğiyle düğün hazırlıkları başlatıldı ve çiftin mutlu günü için her şey planlandı.

Aw198161 02 (1)

Gün geldiğinde, gelin alma adetinin yerine getirilmesiyle birlikte çeyizler taşındı ve dualar eşliğinde Gülüç Belediyesi Düğün Salonu'na gidildi. Konvoy halinde düğün salonuna gelen çift, burada dünyaevine girdi ve mutlu bir başlangıç yaptı.

Hediye ve Muhammet'in hikayesi, zorluklar karşısında bile umudu kaybetmemenin ve sevginin gücünü gösterdi. Bu mutlu günleri, yaşadıkları acılarla unutulmaz kılan bir başlangıç oldu.

“Evlilik sürecimiz depremden sonra çok farklı boyuta geldi”

Hayırseverler ve sevenleri genç çifti düğünde yalnız bırakmadı. Dört senelik nişanlılık süreci sonrası düğün hazırlığı yaptıkları sırada depremin olduğunu anlatan Hediye Demirkol, “Birbirimizi görüp tanıştık. Uzun bir hikayemiz var. Zamanla konuşa konuşa ileriye dönük sürecimiz başladı. Söz takıp nişanlandık. Yaklaşık dört senedir birlikteyiz. Deprem bizim dönüm noktamız oldu. Önceleri evlilik sürecini düşünüyorduk ama depremden sonra çok farklı boyuta geldi. Birbirimizden kopamadığımızı o zaman anladık. Düğünü erteledik. Deprem olmasaydı geçen yaz düğün olacaktı. Tedavi süreçleri oldu" dedi.

A W198161 04

Karadeniz Ereğli’ye geldiklerinde nikah yaparak dünyaevine girmeyi planladıklarını ve Kızılay’ın desteğiyle düğün yaptıklarını anlatan Demirkol, “Bu şekilde bize güzel bir düğün organize ettiler. Hatay’dan Karadeniz Ereğli’ye geldik. Orada hiçbir şeyimiz kalmadı. Buradaki güzel insanlarla tanışma sürecimiz oldu. Birçok insanla tanıştık. Sağ olsunlar hiçbir zaman desteklerini ayırmadılar” diye konuştu.

“Küs öleceğimizi bilmek beni kahretti”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı’dan 19 Mayıs mesajı… AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı’dan 19 Mayıs mesajı…

Depremin kendileri için dönüm noktası olduğunu söyleyen Muhammet Yıldız ise, “İnsan sevdiğinden asla kopamaz. Depremin olduğu gün kendisiyle küstük. Öleceğine değil de küs öleceğimize çok üzüldüm. Sürekli bunu düşünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettiğimizi düşündüm. Demek ki iki günlük dünyaymış, kavga etmeye hiç gerek yokmuş” dedi.

İlk depremin yaşanmasında bir saat sonra nişanlısının evinin enkazının başına geldiğini anlatan Yıldız, “Enkazdan araçlar geçemiyordu. Yakınlarında bir tane park vardı. İnsanlar ateş yakmış duruyordu. Bir umut oradadır diye kendisini, annesini ve küçük kardeşini aradım. Kimseyi bulamadım. Enkaz başında gördüğüm tablo her şeyi anlamama yetti. Oradan birisinin çıkması imkansız gibi bir şeydi. Arkadaşlarım da bunu söylüyordu. İlk başta Hediye’nin ölmediğini söylüyordum. Boşuna ümitlenmememi ve durumu kabullenmemi söylediler. Sonuna kadar Hediye’nin yaşadığını düşünüyor ve inanıyordum. Sonra Hediye’nin sesini duyduk ve yaşadığını öğrendik” ifadelerini kullandı.

İHA

Zonguldak Haberleri