Zonguldak Valiliği'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; Afetzedelerin deprem bölgelerine dönüş işlemleri ile yol masraflar ödemelerinin yapılacağı açıklandı. 

KENDİ ARAÇLARI İLE GİTMEK İSTEYENLER

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketinin ardından farklı illere sığınan ve deprem bölgesine dönmek isteyen vatandaşlar, gittikleri deprem bölgesindeki il ve ilçe hükumet konaklarına geldiklerini bildirerek masraflarını geri alabilecekler.

Deprem bölgesinden dönüş yapmak isteyen vatandaşlar da aynı şekilde deprem bölgesinden dönüş yaptıktan sonra döndükleri il ve ilçedeki hükumet konaklarına giderek döndüklerini bildirdikten sonra masraflarını geri alabilecek.

TOPLU TAŞIMA İLE GİTMEK İSTEYENLER

Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına giderek başvurabilecekler.

Valilik ve Kaymakamlıklarca belirlenecek olan uygun araçlar ile (Otobüs, minibüs, demiryolu, havayolu vb) ulaşımları sağlanacak. 

Kendi imkanlarıyla bilet alan afetzedeler ise gittikleri il ve ilçe hükumet konaklarına giderek müracaat noktalarına başvurmaları halde bilet paraları Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır.

Altında son durum! Rakam kaçı gördü? Altında son durum! Rakam kaçı gördü?

Resim