MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse şehit madencileri andı. Yaptığı açıklamada şunları söyledi; "3 Mart 1992 de Kozlu ilçemizde, 7 Mart 1983 te Armutçuk Beldemizde ve bütün madenlerimizde şehadete ulaşan madencilerimizi rahmetle yad ediyor, yaralanan ve tedavi görenlere Allahtan şifalar, halen görevde olanlara sağlıklı huzurlu ömürler diliyoruz.

Ancak senenin belirli günlerinde anma programları yapmak yeterli olmayıp, hayatlarını kaybeden madencilerimizin ailelerine de sahip çıkmak vefa borcudur.

Halen Maden Şehitleri yasasındaki tarih sınırlandırmasının kalkması konusu çözülmemiştir. Sayın Bakanımız, Zonguldak ziyaretinde bu konunun meclise gelmesi halinde yasalaştırılarak çözülebileceğini belirtmiştir.TBMM Grup Balkan Vekilimiz Sayın Muhammed Levent BÜLBÜL konuyu takip etmektedir.

Bu konunun ivedilikle mecliste çözülmesi için Zonguldak Milletvekilleri gereken çalışmayı yapmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekillerimiz gereken desteği verecektir.

 

Kadına yönelik saldırılar maneviyat ve medeniyet ilkelerimizin çiğnenmesi demektir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ, 16 Kasım 2021 tarihinde yapmış olduğu Meclis grup toplantımızda kadına yönelik şiddete karşı görüşlerimizi ifade etmiş, parti olarak, kadına şiddetin engellenmesi, yaşanan cinayetlere bir son verilmesi hususunda 6 maddeden teşekkül eden tekliflerimizi kamuoyunun dikkatine sunmuştur.

Bu tekliflerimizi özet halinde tekrar ifade edecek olursak:

1- 26’ıncı dönemde TBMM’ye sunmuş olduğumuz ve uzun bir hazırlığın mahsulü olan Ruh Sağlığı Yasa Teklifi’nin bir an evvel görüşülüp yasalaşması,
2- Çocuk istismarı, kadın cinayetleri, tecavüz suçlarında caydırıcı, kalıcı ve kapsayıcı sonuçlar alabilmek için gerekirse idam cezasının bile tartışmaya açılması,
3- Medyada kadınlara yönelik cinayetlerin tekrar tekrargösterim ve ifşasına kesinlikle son verilmesini, şiddeti özendirip teşvik edecek her türlü yayın ve haberden kaçınılması,
4- Bizi bize anlatan, değerlerimizle beslenen, aldatmanın, cinayetin, şiddet dilinin gösterilmediği dizi filmlerin hazırlanması,
5- Üniversitelerin sosyoloji, psikoloji, psikiyatri, felsefe, ilahiyat gibi bölümlerinde görev alan değerli akademisyenlerin öncülüğünde ülkemizin şiddet haritasının çıkarılmasını, şiddetle mücadelede ufuk ve yol açıcı çalışmaların yapılması,
6- İnsanlığa ve istikbale bakış vizyonumuzubelgelendiren “İnsanlığın Huzuru Projemiz”in her yönüyle tanıtılmasını, tartışılmasını ve toplumun her kesimine ulaştırılması, konusundaki düşüncelerimiz sorumluluk bilinciyle gündeme getirilmiştir.

Kadınlarımızı hedef alan şiddeti bütün gücümüzle lanetliyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarken; kadına şiddetin engellenmesi, yaşanan cinayetlere bir son verilmesi için kadına karşı işlenen suçlarda cezaların artırılma için yasal düzenlemenin yapılmasını bekliyoruz.

 

591.204 nüfusu olan ilimizde, 163.700 emekli, 143.111 çalışan mevcuttur.

Gençlerimiz sürekli il dışına göç etmekte, dolayısı ile eşleri ile gittiklerinden özellikle tekstil sektörlerinde kadın istihdam açığı mevcut olup Filyos projesi kapsamında ihtiyaç olan 12 bin kalifiye elemanın hazırlanması, mesleki eğitim kurumlarının hazırlık yapması konusundaki görüşlerimiz Milli Eğitim Bakanımıza önceden bildirilmiş, sürekli olarak kamuoyunda paylaşılmış, İl Milli Eğitim Müdürümüze de raporlanarak verilmiş ve çalışmalar sürmektedir.

Bölgemizde bulunan Doğalgaz rezervi ve çalışmaları ile tersaneler bölgesinde ihtiyaç olacak kalifiye elemanlarda bu çalışmamıza dahildir.

Ülkemizin savunma sanayisinin ve üretiminin her zamankinden daha güçlü olması gerektiği bir dönemde geçmişte 5 binden fazla istihdam olan bugün ise 800 lerde istihdam olan Tersaneler için acil eylem planı yapılmalı ve sanayimize kazandırılmalıdır.

Madenleri, Sanayii yatırımları, Santralleri, Demir-Çelik fabrikaları yoğun olan İlimizde Mesleki Eğitim Kurumlarının ve Meslek Liselerinin önemi ne yazık ki bilinmemektedir.

Mesleki Eğitim Kurumlarının ve Meslek Liselerinin önemi anlatılmalı, bu kurumlara öğrenci yönlendirilmelidir.

 

Filyos Projesi, Doğalgaz çalışmaları, tersaneler bölgesi yatırımları, makzon projesi dikkate alındığında ihtiyaç olan 10 binlerce kalifiye eleman ihtiyacının kaynağı öncelikle ZONGULDAK olmalıdır ve çalışmalar buna göre yapılmalıdır.

Zonguldak’ın istihdam ihtiyacı önce Zonguldak’tan karşılanmalıdır. 

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK),emekli olacaklar dikkate alındığında tamamen üretimden uzak ve kapanma noktasındadır.

TTK stratejik öneme sahip bir kurum olup taşkömürü Milli servettir.

TTK’yı eleştirmek, bu kuruma, maden şehitlerine, Zonguldak’ a zarar vermektedir.

TTK konusundaki eleştirilerin arkasında TTK nın kapanması düşüncesi vardır.

MHP olarak TTK nın kapanması müsaade edemeyiz.TTK nınve Madencilerimizin yanındayız.

TTK nın devamlılığı için 3.000 üretim işçisinin 1.000+1.000+1.000 şeklinde alınması gerekmektedir.

Bu alımlarda özellikle Zonguldak’tan TTK ya ve madenciliğe uygun şekilde yapılmalıdır.

 

Zonguldak’ta nüfusa göre değil, Madenler, Santraller, Demir-Çelik fabrikaları ve Göğüs ve Meslek hastalıklarının da yoğunluğu dikkate alınarak; Sağlık çalışanları kadrosu artırılmalıdır.

Bakan Vedat Işıkhan, Zonguldak'ta yapılan toplantıya katıldı! Bakan Vedat Işıkhan, Zonguldak'ta yapılan toplantıya katıldı!

 

Zonguldak’ta kentsel dönüşüm ranta dönüşüm olarak uygulanmaktadır.

Zonguldak’ın arazi yapısı, maden kenti olma özelliği ve 2. derece deprem riski taşıması dikkate alınarak;

Çok kata müsaade edilmemeli, kent mümkünse Bakacakkadıbölgesine doğru taşınmalıdır.

Kentin taşınması yayılması öncelikle Kamu binalarının kent merkezi dışına taşınması ile olur.

Bu konuda yetkililer, yerel yönetimler binaların ruhsatlandırılmasında kentsel dönüşüme uygun kararlar almalıdır.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl ve İlçe teşkilatları olarak;

Son zamanda 3 bine yakın üye kayıt çalışmamız yapılmış olup, Üye çalışmalarımız hızla artarak devam etmektedir. Başka partilerden de partimiz katılımlar yoğun bir şekilde sürmektedir.

Yakın zamanda toplu katılım programları yapılacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi sürekli sahalardadır.

Adım adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantılarımız kapsamında köy, mahalle, esnaf, STK, Kamu Kurumları ziyaretlerimiz aralıksız devam etmektedir.

Yapıcı ve onarıcı siyaset anlayışımızla yaptığımız bütün çalışmalar Genel Merkezimiz ve Milletvekillerimiz tarafından desteklenmektedir.

Gökçebey İlçe teşkilatımızda nöbet değişimi yapılmış olup, yeni yapılanma için çalışmalarımız devam etmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe teşkilatlarımız 2023 seçimlerine her zamankinden daha güçlü bir şekilde hazırlanmaktadır."