Acil kan ihtiyacı! Acil kan ihtiyacı!
Zonguldak konusunda taviz yok

Erdoğan, belediye başkanları toplantısında Zonguldak'ta akciğer hastası olan vatandaşların sayısının yoğun olduğunu öğrendiğini söyledi.

Zonguldak konusunda hassas olunmasını isteyen Erdoğan, "Burada maden ocaklarının faaliyetlerini durdurması talimatını verdim. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun faaliyetlerini durdurduğunu öğrendim. Özel işletmeler de bir an önce faaliyet durdursun. Yakından takip edin" talimatını verdi.

 

Zonguldak konusunda hassas olunmasını isteyen Erdoğan, "Burada maden ocaklarının faaliyetlerini durdurması talimatını verdim. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun faaliyetlerini durdurduğunu öğrendim. Özel işletmeler de bir an önce faaliyet durdursun. Yakından takip edin" talimatını verdi. AK Parti MYK önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında telekonferans yöntemiyle toplandı. Toplantıya parti kurmaylarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı. Bazı kurmayların toplantıya kolonya ve dezenfektanları ile gelmesi dikkat çekti. Toplantıda maske kullanımı ile ilgili tartışmalar da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, MYK üyeleri ve katılımcılar maske kullanımının tedbirler açısından önemi olduğunu, bu sayede yayılımın azalacağı görüşünü dile getirdi.

 

Erdoğan da, "Vatandaşlarımız sabretsin, bu tedbirlere uyarlarsa yayılımın azalacağına inanıyorum" dedi.