Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifini reddeden Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni başkanı oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hazırlıkların tamamlanmasının ardından 28.Dönem parlamentosu, yeni milletvekillerinin yemin töreni için bugün saat 14.00’te toplandı. 28'inci dönemin ilk oturumunu, “En yaşlı üye” unvanıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Geçici Başkanı olarak yönetti. 

Uygulama insanların canını hiçe sayıyor! Uygulama insanların canını hiçe sayıyor!

İstiklal Marşının okunmasının yemin töreni öncesinde ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak milletvekillerine seslenen Bahçeli; ''Sayın vekiller şimdi gündeme geçiyoruz. Gündemimize göre ant içme töreni yapılacaktır ama önce Meclis başkanı sıfatı ile sizleri selamlamak istiyorum. Muhterem Cumhurbaşkanım, değerli vekiller. 14 Mayıs seçimi ile tecelli eden TBMM'nin ilk töreninin ant içme töreni öncesi hepinizi selamlıyorum. Büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Yeni dönemin, vekillerimize, siyasi hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk turu 14 Mayıs 2023'te, ikinci turu da 28 Mayıs'ta yapılan seçimde cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı da gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yemini eden Devlet Bahçeli, gerçekleştirilen töreninin ardından Mustafa Şentop'dan görevi teslim aldı.

ebe0e078-fd7rsep0srtd4eiuzc90sb