Böylesine büyük bir proje ehil ellere teslim edilmezse olacağı buydu. Bittiğinde görünüşte muhteşem gibi olan ve hayranlıkla izlenen Kilimli sahil yolu Karadeniz’in azgın dalgalarına dayanamayarak görüldüğü gibi yerle bir olmuş ve Devletin buraya akıttığı paralar maalesef yüklenici firmanın işi bilmezliği yüzünden dalgalara yem olmuştu.

İşin en acı tarafı ise güzelim sahillerimiz de yol yüzünden yok olup gitmişti. Olan oldu derken ve çağın gerektiği çevre yoluna kavuşacağımızın beklendiği anlarda da böyle bir hadise sebebiyle de Kilimli sahil yolu fotoğrafta görüldüğü şekle gelmişti. Çalışmalar durmuş, aradan geçen zaman süresince bir de işin içine Korana virüsü girince Devlet işini gücünü vatandaşlarını korumak için Virüsün yok olmasına adamıştı. Korana belası çok şükür geriledi ve beklenen açıklama geldi.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkililere durumu aktararak çalışmaların yeniden başlatılması talimatıverdi ve hatta çok daha gayretli bir şekilde çalışılarak 2021 yılı sene sonuna kadar yapılarak hizmete açılmasını istedi. Zonguldak’ın bu yola kesinlikle ihtiyacı vardı. Şehir trafiğinin rahatlatılması adına TTK Merkez atölyesi yanından başlayarak Filyos’a kadar uzanacak olan bu büyük proje gerçekten bölge halkı için de önem arz ediyordu.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, yolun ne kadar berbat bir şekilde yapıldığını ve dalgaların yolu ne hale getirdiğini daha önce sizlere aktarmıştık ve yeni fotoğraflarla bir kez daha sizlere sunuyorum. Bu görünen güzergâh sil baştan yapılacak ama nasıl yapılacak bizlerde merak ediyoruz. Çalışmaların başlaması an meselesi…

FOTOĞRAFLAR KONUŞURSA 

HABER: MUSTAFA EMEN

Beyaz Grup oldu, Kapkara Grup! Beyaz Grup oldu, Kapkara Grup!