" width="560">

 

Zonguldak, 30 büyükşehir ile birlikte karantina altına alınmasından bir gün önce Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarpıcı bir tespitte bulunup Zonguldak'taki tehlikeye dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanser, 65 yaş üstü ve kronik hastaların yüksek oranda yaşadığı Zonguldak için “Zonguldak Merkez tam bir karantina olmalı” yorumunda bulundu.

Kilimli’de kaza! Yaralılar var Kilimli’de kaza! Yaralılar var

Telekonferans ile gerçekleştirilen belediye Başkanları toplantısına katılan Zonguldak belediye Başkanı Ömer Selim Alan, corona virüsü ile ilgili mücadelesini anlatırken,  Zonguldak’ta çok sayıda kronik hasta ve emekli bulunduğunu acilen farklı tedbirler alınmasını istedi.

Başkan Alan’ın, Zonguldak’ta özellikle iki mahallede corona virüsü nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zonguldak kesinlikle karantina ilan edeceğimiz illerden olmalıdır. Çünkü kömür ocakları vs ve özellikle 65 yaş üstü grup zaten bu hastalıkla mücadele ediyorlar zamanından beri mücadele ediyorlar. Evlerden çıkmalarını kesinlikle yasaklayacağız. Ve dışardan gelenlerin nereden geldiğine kontrol etmemiz lazım. Ve Özellikle Merkez tam bir karantina… Böyle ilan etmemiz gerekiyor. Bunu Vali beyle de inşallah müzakere edin. Süreci hızla  devam ettirelim” dedi.