Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Zonguldak’ı toparlayalım” talimatının gereği yapıldı…

AVCI, MÜJDELERİ SIRALADI…

 

  • Ak Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda yatırımları takibe devam ediyor.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayramlaşmak için aradığı sırada Zonguldak projelerinin durumunu ve aksaklıkları anlatması üzerine başlayan süreçte önemli gelişmeler oldu. Mithatpaşa Tünelinde aylarca sürebilecek ikmal ihalesi Muammer Avcı’nın gayretleriyle 1 haftada biterken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Zonguldak’ı toparlayalım” talimatının gereği diğer projelerle de sorunlar çözülmeye devam ediliyor. 

Avcı, tünelin 2. tüpünde gün ışığının görüleceği tarihi, Zonguldak-Devrek yoluyla ilgili önemli gelişmeleri ve Kozlu köprülü kavşağın son durumunu duyurdu, müjdeleri verdi.

Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"MİTHATPAŞA TÜNELLERİNDE SON DURUM VE GÜN IŞIĞI

TARİHİ Mithatpaşa tünellerinin içerisinde çalışmalar hızla devam ediyor. Bir yandan T2 tüplerini, emniyet açısından içeriden birbirlerine bağlayan 20 metrelik geçiş çalışmaları devam ederken, diğer taraftan tünel içerisinde dün itibari ile son 39 metresi kalan kısmının açılmasına devam ediliyor. İki tüpte yapılan gün ışığını görme çalışmalarının, fevkalâde bir durum olmadığı takdirde 20 Ağustos 2020 'ye kadar tamamlanması bekleniyor. Tamamlanmasının ardından gün ışığını görme merasimine Ulaştırma Bakanımız, Adil Karaismailoğlu beyin katılım sağlaması söz konusu olacaktır."

Zonguldak-Devrek yoluyla ilgili FLAŞ gelişme… 

"ULAŞTIRMA BAKANLIĞIMIZ NEZDİNDE, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKEN ZONGULDAK'IMIZDA; ZONGULDAK-DEVREK ASFALTLAMA ÇALIŞMASI BAŞLADI. Uzun süredir asfaltlanması beklenen Zonguldak-Devrek arası yol ile ilgili beklenen haber nihayet geldi. Bir süredir yüklenici firma sahibinin yeğeni, Kadir Bey ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; -Sapça tüneli girişine iş makineleri, asfalt serim aracı, finişer ve ağır araçların sevkiyatına başlandı. -Sevki gerçekleştirilen araçlarla kısmi lokasyonlarda asfalt serilmesi yapıldı. Diğer taraftan da asfaltlama öncesi yol rehabilite çalışmaları hızla devam ediyor. -Kurban bayramından hemen sonra 06.08.2020 Perşembe günü ,Sapça tünellerinden, Zonguldak istikametine doğru asfalt serilmeye başlanacak. Gökgöl tüneline kadar BSK(Bitümlü Sıcak Karışımlı)'lı asfalt kesintisiz bir şekilde tamamlanacak. -Aynı şekilde Zonguldak-Sapça tüneli arası olan ters istikametteki yolda, dere içi kanal betonlama ıslah çalışmalarına paralel asfaltlama çalışmaları da tamamlanmış olacak. -Bu çalışmaların yanında Sapça tüneli-Bakacakkadı sapağı arasındaki bazı lokasyonlardada asfaltlama çalışmaları gerçekleştirilecek. Tüm bu çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. -Devrek-Zonguldak arası Eğerci sapağındaki köprülü kavşak çalışmaları dün itibari ile tamamlandı. Saygılarımla."

 

BES, Zonguldak'ta eylem yapacak! BES, Zonguldak'ta eylem yapacak!

Kozlu köprülü kavşağın asfaltlanmasının başlayacağını duyurdu…

Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Zonguldak-İstanbul aksındaki Kozlu köprülü kavşağında, Zonguldak'tan Fatih sitesi istikameti tarafına geçişi sağlayan, 85 metre uzunluğundaki köprüde asfaltlama, yarın(26.07.2020) sabah saat: 07:00'den itibaren başlayacak. Asfalt serilmesi önümüzdeki hafta Salı günü itibari ile tamamlanacak ve köprü bayram dönüşü trafiğe açılacak. Daha sonra Fatih sitesi-Zonguldak istikametindeki 55 metrelik köprü geçişinin imalatına başlanacak ve nasipse bu yılın 12. ayı itibari ile proje tamamlanmış olacak.”

ZONGULDAK MERKEZ CAMİYE YAKIN TAKİP…

Muammer Avcı, ayrıca yerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği ve süreci yakından takip ettiği Merkez Cami ile ilgili gelişmeleri de yakından takip ediyor. Diğer projelerde olduğu gibi Merkez Cami’deki aksaklıklara ve taleplere kısa sürede cevap verip sorunların çözülmesini sağlıyor.