Zonguldak Sanayici ve İş Adamları Derneği (ZONSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, ZONSİAD olarak ‘eve dönüş’ projesi başlattıklarını fakat yatırımların engellendiğini söyledi.  Gurbetteki sanayicileri Zonguldak’a yatırım yapmaya davet ettiklerini belirten Tıskaoğlu, fakat yatırım yapmak için atılım yapan sanayicilere ise ağır şartlarda kiralar talep edilmesi sonucunda yatırımcıların kaçırıldığına dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANI, ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERİYOR!..

Milletvekili Avcı, Zonguldak'ta Dere Islahı ve Cam Teras Çalışmaları Alanında! Milletvekili Avcı, Zonguldak'ta Dere Islahı ve Cam Teras Çalışmaları Alanında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin çok sert tepkilerine rağmen halen daha bu tür olaylarla karşılaşılmasının yatırımcıyı şehre yabancılaştıracağını ifade etti. Zonguldak şehrine yatırım önemine değinen Tıskaoğlu açıklamasında, “Çaycuma OSB'de yatırımlar engelleniyor! ZONSİAD olarak, bir ‘eve dönüş’ projesi başlattık. 

YATIRIMCILAR, ŞEHRİNE YABANCILAŞTIRILIYOR!..

Gurbetteki sanayicilerimizi, işletmecilerimizi Zonguldak'ta yatırım yapmaya teşvik ettik. Fakat, Zonguldak Çaycuma'da yatırım yapmak isteyenlerden; Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin çok sert tepkilerine rağmen 2 yıllık peşin ve döviz bazlı olmak üzere ağır şartlarda kiralar talep ediliyor. İnsanımız şehrine yabancılaşıyor...” düşüncelerine yer verdi.