Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

 
 
Zonguldak Platformunun 40 bin imza toplamasıyla gündeme gelen Zonguldak-Filyos yolunun en önemli bölümü olan ve 2013 yılında kazılmasına başlanan, Mithatpaşa Tünellerinde İkincimakas-Bağlık arasındaki 2 tünelde, 3 Eylül 2020 (yarın) ışık görüldü töreni yapılacak. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramlaşmak için aradığı sırada projenin önemini anlatıp hızlanması sağlayan Ak Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, Mithatpaşa Tünelindeki gelişmeyi, "ZONGULDAK’IN CUMA MÜJDESİ..." başlığıyla duyurmuştu.
 
Avcı, sosyal medya hesabında yayınladığı mesajda şunları yazmıştı;
"CUMHURBAŞKANIMIZIN DİREKTİFLERİ İLE Hız kazanan, Zonguldak’ımızın 45 yıldır hasretle beklediği Mithatpaşa Tünelleri “IŞIK GÖRÜLDÜ TÖRENİ” 03.09.2020 Perşembe günü Saat 15:00 ‘te gerçekleştirilecektir. Hizmete açıldığı günüde hep birlikte görmek dualarımla hayırlı Cumalar..."
 
 
'40 BİN İMZA BOYNUMUZUN BORCU'
 
2009 senesinde 142 STK'nın yer aldığı Zonguldak Platformu öncülüğünde, Zonguldak tarihinde halkın en çok imzasının toplanmasıyla gündeme gelen Mithatpaşa Tüneli ve Filyos sahil yoluna ilk sözü zamanın Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk vermişti. Son noktayı ise imzaların verilmesinden yaklaşık 2 hafta sonra açılış için geldiği Ereğli'de halka hitaben yaptığı konuşmada, "Toplanan 40 bin imza boynumuzun borcu. Mithatpaşa Tünelleri yapılacak" diyen zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım koymuş ve projeye başlanmıştı.
 
Tünelin yapımına; 2 Ağustos 2013 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle başlanmıştı. 
 
Zonguldak-Kilimli arasındaki 10.8 kilometrelik yolu, 5.7 km’ye yolculuk süresini de 30 dakikadan 5 dakikaya düşürecek olan Mithatpaşa tünellerinin devamında Kilimli-Filyos arasının da bir an önce yapılması bekleniyor. 
Filyos Projesinden Zonguldak'ın yararlanabilmesinin Kilimli-Filyos yolunun yapılmasına bağlı olduğu vurgulandı.