Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan geçtiğimiz gün gerçekleştirmiş olduğu lansman toplantısına Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk, Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Karali katılmazken bir çok MHP üyesi de toplantıya katılmamıştı!

Toplantıya MHP’den MYK Üyesi Murat Kotra ve MHP Merkez İlçe Başkanı Çağatay İpekçi katıldı! Çağatay İpekçi’nin ise Ömer Selim Alan’a açıktan destek vermesinin MHP ile bir alakasının olmadığı asıl meselenin Merkez Çarşısı olduğu iddia edildi. Merkez çağrısında şu anda encümende olan 400 metrekarelik ihdas işi olduğu İhdas işiyle 400 metrekareyi alırlarsa 1.800 m karelik yerin 2.200 m kareye çıkacağı belirtildi.

5400 METRE KARE EK ALAN OLUŞACAK!

2.000 metrekarenin üstüne çıkıldığında ise 7+ 1’lik olan kat sayısı 8+1'e çıkacak. Yani böylece bir kat kazanacakları öğrenildi. Bir katta toplamda 1.800 metrekareden bütün bina kat alanının 2.200 metrekareye çıkacağı öğrenilirken bu şekilde mevcut hali ile 8 katta 400 er metrekare, eklenen 1 katla da 2200 metrekare inşaat alanı büyüyecek. Yani 5400 metre kare ek alan oluşacak.

Kırkar metrekarelik 1 + 1 yapılsa 140 tane daire edeceği belirtilirken her birinin 5 milyondan satıldığı düşünülse 500 Milyon ile 700 Milyon arasında rant oluşacağı söyleniyor. Hadi müteahhit yarısını aldı. Bu paranın kalan yarısı dükkan sahiplerine mi gidecek ya da kime gidecek, nasıl gidecek şimdiden merak konusu oldu.

Kargo çalışanı Volkan Ören'in ani vefatı sevenlerini yasa boğdu! Kargo çalışanı Volkan Ören'in ani vefatı sevenlerini yasa boğdu!

SORULARI SEÇİM SONRASINA BIRAKAN BİR BELEDİYE BAŞKANI!

Çevresindeki Doğan taksi durağının ne olacağı ile ilgili soru soran taksici esnafına yanıt vermeyip seçim sonrasını gösteren belediye başkanının merkez çarşısı ile ilişkisi seçim öncesinde sorgulanmaya başladı.
MHP İÇİN Mİ KENDİ ÇIKARLARI İÇİN Mİ?
MHP Merkez İlçe Başkanı olan Çağatay İpekçi'nin Merkez Çarşısı Esnafları Derneği'nde yönetici olması, çarşının yıkımından bugüne kadar yapılan tüm pazarlıklarda yer alması, MHP il örgütü, ilçe örgütündeki diğer yöneticiler ve bu ilişkileri bilen ülkücüler tarafından yakından izleniyor. İpekçi'nin ülkücü camiaya rağmen partiyi temsil ediyormuş gibi Selim Alan'ın peşinde dolaşması, kendi kişisel çıkarına dayandığı için sorunun çok yakında daha da büyüyerek ortaya çıkacağı konuşuluyor.

ESNAFIN GAZI ALINMAK MI İSTENİYOR?

İhdas işinde de metrekareye 35 bin TL olarak hesaplanan işlemin toplumun sesini bastırmak için 50 bin TL’de anlaşıldığı ancak gerçek bedelin 200 bin TL den aşağı olmadığı iddia edildi. Toplamda da belediyeye 80 Milyon TL verilmesi gerekirken 20 Milyon TL'ye ihdas işleminin tamamlanmaya çalışıldığı belirtiliyor.