Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı İnağzı Mahallesi’ndeki İnağzı Mahallesi Merkez Hz. Hüseyin Cami İmamı S. Ş.’nin hutbeden, ‘’Meteoroloji yağmur yağıp yağmayacağını ne bilir, doktorlar anne karnındaki çocuğun cinsiyetini ne bilir, grip aşısı olmayın, çocuklarınızı imam hatip okullarından başka okullara vermeyin, mühendislik ve benzeri okullara göndermeyin’’ şeklindeki sert sözler sarf ettiği iddialarına yönelik hakkında Zonguldak Valiliğine suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Imam-1

İnağzı Mahallesi Kalkındırma Güzelleştirme Cami ve Eğitim Tesisleri Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Ahmet Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallelerindeki Hz. Hüseyin Cami İmamı S. Ş.’nin göreve başladığı günden itibaren camiye ibadet etmeye gelen cemaate sözlü yaklaşımının rahatsız edici boyutta olduğunu gözlemlediğini, Diyanet İşleri Başkanlığının da cuma günü verdiği hutbe programını 26 Ocak 2024 tarihindeki cuma namazında okumayarak başına buyruk şekilde hareket edip ‘’infial’’ yaratacak söylemlerde bulunduğuna şahit olduğunu söyledi.

Whatsapp Image 2024 02 08 At 15.17.09 (1)

Dernek Başkanı Kurt, şöyle konuştu:

‘’İmam S. Ş.; 26 Ocak 2024 tarihindeki cuma namazında hutbeden hayret verici, kulaklarımıza inanamadığımız şekilde tasvip etmediğimiz ifadelerde bulundu, bizlerde nasıl tepki vereceğimizi bilemedik. 

Bir imam cuma namazında hutbeden, ‘’Meteoroloji yağmur yağıp yağmayacağını ne bilir, doktorlar anne karnındaki çocuğun cinsiyetini ne bilir, grip aşısı olmayın, çocuklarınızı imam hatip okullarından başka okullara vermeyen, mühendislik ve benzeri okullara göndermeyin’’ şeklinde sözlerde nasıl bulunabilir? Bu imamı haddini aşan sözlerinden dolayı kınayarak hakkında Zonguldak Valiliğine suç duyurusunda bulunduğumuz tarihten bugüne kadar gelişmeden bizleri bilgilendiren olmadığı için durumu cemaatimiz adına sizlerle paylaşmak istedim. Camimizin cemaati adına buradayım, imamın camimizdeki görevinden ivedilikle alınmasını istiyoruz. Çağrımıza kulak verilmediği takdirde benzer şikayetimizi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine de (CİMER) yapacağız, yetkililere duyuruyoruz.’’

CAMİ CEMAATİ RAHATSIZ

Bu arada camiye ibadet etmeye giden cemaatten çok sayıda kişinin de caminin imamının davranışlarından ve söylemlerinden rahatsız oldukları öğrenildi.

ZONGULDAK VALİLİĞİNE YAPILAN SUÇ DUYURUSU METNİ

Kentin göbeğinde büyük rezillik! Kentin göbeğinde büyük rezillik!

Dernek Başkanı Kurt, imamın hakkında Zonguldak Valiliğine yaptığı suç duyurusunda, şu ifadeleri kullandı:
‘’26.01.2024 tarihinde İnağzı Hazreti Hüseyin Cami’ndeki cuma namazı vaktinde görevli imam S. Ş., Diyanet İşleri Başkanlığının her cuma verdiği hutbe programını okumayarak, kendisinin beyanları doğrultusunda hareket ederek cuma hutbesini tamamlamıştır.

CUMA HUTBESİNDEKİ SKANDAL İDDİALAR

Kendisinin hutbedeki beyanları şu şekildedir.

‘’Meteoroloji yağmur yağıp yağmayacağını ne bilir’’, ‘’Doktorlar anne karnındaki çocuğun cinsiyetini ne bilir’’, ‘’Grip aşısı olmayın’’, ‘’Çocuklarınızı imam hatip okullarından başka okullara vermeyin’’, ‘’Mühendislik ve benzeri okullara göndermeyin’’ bu şekil olur olmaz kelimelerle cemaatin kafasını karıştırmaktadır.

Camide bazı kelimeleri uzatarak namazı 15-20 dakika uzatarak cemaati rahatsız ediyor. Cemaatin içerisinde hasta olanlar camiyi terk etmek zorunda kalıyor.

‘CAMİYE GELMEYEN ADAMIN CENAZE NAMAZINI KILDIRMAM DİYOR’

Camiye gelmeyen adamın cenaze namazını kıldırmam diyor. Cami ile işi olan kişi başkalarına değil direk bana gelsin diyerek insanlar arasındaki kaynaşmayı rencide etmektedir. Cami derneği olarak camide huzurlu bir ibadet için görevli imamın bir an önce başka bir bölgede değerlendirilmesini talep ediyoruz.
29.01.2024’’

HABER-FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ

Zonguldak Haberleri