“DÜNYAMIZDA KISITLI MİKTARDA BULUNAN TEMİZ VE SAĞLIKLI GIDALARIN, DÜNYANIN GERİ KALANI İLE  EŞİT VE ÖZGÜRCE PAYLAŞIMI KONUSUNDAKİ  BİLİMSEL GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ ACELE BİLDİRİNİZ.”

Yukarıdaki metin tam olarak bu olmasa da buna benzer bir mektup olduğunu düşünüyorum. Zaten mektubun içeriğini açıkladığımda amaçlananın ne olduğu anlaşılacaktır.

 Çok eski  tarihli BİR mektuptur, yanı bu günümüzü kast etmiyorum ama siz nasıl anlarsanız anlayın.

Birleşmiş Milletlerde görevli bir hümanist, dünyanın tüm liderlerine buna benzer bir mektup göndermiş ve altına da “çok acele cevap veriniz” diye de bir not düşmüş.

Mektubu alan ABD Başkanı, halkından aldığı cevapları bir dosya ekinde hemen cevaplamış ve mektubun altına şöyle bir not düşmüş: “ Sayın yetkili mektubunuza en uygun cevap verilmeye çalışıldı ancak; ABD halkı olarak “Kısıtlı Gıda ve Dünyanın Geri Kalanı” terimlerinin ne anlama geldiği anlaşılamamıştır.”

Benzer bir cevapta AB ülkelerini temsilen AB dönem başkanından gelmiştir, ilave olarak AB de “paylaşım” kelimesinin ne anlama geldiğini  anlayamamıştır.

Afrika ülkelerinin bir çoğu “Gıda” kelimesinin ne anlama geldiğini anlayamamıştır.

Hindistan “Temiz ve sağlıklı” kelimesinin,

Çin “Görüş ve öneri, temiz ve sağlıklı” kelimesinin,

İran “Özgür” kelimesinin,

Zonguldak Kilimli Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Örnek Davranış... Zonguldak Kilimli Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Örnek Davranış...

Rusya: “acele bildiriniz” kelimesinin,

Arap ülkelerinden  gelen cevapta  ise “Bilimsel Görüş ve Öneri” kelimelerinin anlaşılamadığını belirtmişlerdir.

Haklı olarak bu mektup Türkiye’ye gelmedi mi ? Diye sorabilirsiniz, mutlaka gelmiştir, ne cevap verildiğini o dönemin yetkilileri bilir. Ben buna şöyle bakıyorum: Yukarıdaki metinde bizim ülkemizde anlaşılmayacak bir terim yoktur ve o dönem bu ülkeyi yönetenler en uygun cevabı vermişlerdir veya mektup ketum bir memurun eline geçti “ÇOK GİZLİ” damgası yedi, zamanı gelince açıklanacaktır.