Ruhsatsız maden ocaklarına operasyon! Zonguldak'ta imha edildi Ruhsatsız maden ocaklarına operasyon! Zonguldak'ta imha edildi

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI EBRU UZU, yazılı basın açıklamasında bulundu.
MHP Zonguldak İl Başkanı Varal Demirköse'nin açıklamalarını alaycı bir dille eleştiren Başkan Uzun, önerilerde bulundu.
 
Yapılan yazılı açıklamada şunlare söyledi:
"Son haftalarda MHP’nin İl Başkanı ve İlçe Başkanının  koftiden  külhanbeyliğini  gördükçe şaşırıyoruz. Acaba ne yapmak ,nereye varmak istemektedirler?
Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu iradesini temsil eden, aydınlanma dönemini başlatan ve yürüten, laik, çağdaş, Atatürk devrimlerine gönülden bağlı bir siyasi partidir.
CHP iktidarında ülkenin açık açık HDP ve PKK’nın kucağında olacağını iddia etmek tek kelime ile siyasi yetersizlik ,siyasi nezaketsizlik ve her zaman olduğu gibi  muhalefeti baskılamaya yönelik ayrıştırıcı çirkin bir dildir. Sözde Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirmek adına ,ülkenin CHP’ye kalması halinde başkalarının kucağına terk edileceğini ifade etmek ,sadece partimize oy veren yurttaşlarımızı değil top yekün Türk Milleti’ne ve Türk Demokrasisine yapılan ağır bir saldırı ve ciddi bir ahlaki yozlaşmadır.
Tıpkı ittifaklarının  büyük ortağı gibi ,küçük ortak mensupları da her gün eriyen oylarını gördükçe  hem gerçek sorunlar ,hem de kendi ‘’özel’’  sorunları gündeme gelmesin diye çapsızca  CHP’ye saldırma ,hakaret  etme kolaylığını tercih ediyorlar .
Dün grup toplantısında Genel Başkanımız Sayın Kemal  KILIÇDAROĞLU’nun da dediği gibi ; Şehitlere kelle diyen, Mehmetçiğin başına çuval geçirilirken susan, askerlik yan gelip yatma yeri değil diye konuşan, çocuklarını askere göndermeyen, ordunun kozmik odasını  açıp  ,’cemaat’ ile iş tutup Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduya kumpas kuranlarla bir olanların  CHP'yi ordu düşmanı olarak göstermesi gülünçtür.
 Milliyetçilik anlayışınız böyle şeyleri dert etmiyor sanırım , açıklamanızdan bu anlaşılıyor.
Bu konuyla ilgili Sayın Demirköse’ye dün sarf ettiği hakareti de aynen iade  ediyoruz. Kem söz sahibine aittir.
Dünkü açıklamasında yine  Demirköse; 'Halkımız İŞKUR tarafından yapılan TYP kapsamındaki belirli süreli işlere akın etmekte ancak bu alımlarda da tereddütler şaibeler hakkında duyumlar bulunmaktadır. Asillerin ve yedeklerin tamamı kamuoyunun gözü önünde şeffaf bir şekilde kura ile yapılmalıdır.' Diyerek görüş beyan etmiş .
Kendisine  sürekli  CHP’ye hakaret etmek yerine partimizi daha yakından takip etmesini öneriyoruz. Bu konuda Milletvekilimiz Sayın Deniz Yavuzyılmaz Zonguldak'ta 2019 yılı Nisan ayında, TYP kapsamında 6 ay süre ile 300 işçinin işe alınarak, Zonguldak'taki belediyelere dağıtıldığını,  bu 300 işçinin 270'nin  AKP'li belediyelere verildiğini, 10 işçinin  Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne, 20 işçinin  özel idareye verildiğini açıklamıştı.Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ise “0” sıfır kontenjan ayrılmıştı.Hatta Milletvekilimiz bu konuda soru önergesi vermiş yine sizin içinde bulunduğunuz ittifak reddetmişti. Şimdi CHP’nin defalarca dile getirdiği  bu konuda Cumhur ittifakı il başkanının veryansın etmesi bu konudaki usulsüzlüğün kabulü, itirafı niteliğindedir.
Sayın başkana önerimiz;
1-Basın açıklaması yapmadan dersini daha özenli çalışsın.
2-  Zonguldak sorunlarıyla ilgili kendisi tespit yada şikayet makamında değil ’Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı olarak çözüm noktasında bunu unutmasın.
3-AKP İl Başkanı ve Milletvekilleriyle daha sık temas kursun.
4-Zonguldak’ın kronikleşmiş sorunları ile ilgili çözüm noktasında bize tasladığı gibi delikanlılık taslasın yetkililere."