Ordu'da başladı, sırada Giresun, Rize, Trabzon, Zonguldak, Sinop, Karabük, Kastamonu var! Ordu'da başladı, sırada Giresun, Rize, Trabzon, Zonguldak, Sinop, Karabük, Kastamonu var!
Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın Maaş alıyor iddiaları asılsız çıktı. Bir süredir kamuda görev yapan üst düzey bürokratların birkaç yerden maaş aldıkları iddiaları gündeme geliyor. İşte bu iddialardan birisini de CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz twitter hesabından ortaya attı. Yavuzyılmaz sosyal medya paylaşımında KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın KARDEMİR’den 39.423TL, Bağlı Şirketi KARDÖKMAK’tan da 10.000 TL para aldığını iddia etti. Dayanak olarak ta genel kurul tutanaklarını yayınladı.

BAYRAKTAR’IN İADE ETTİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. geçtiğimiz 2020 yılının 2 Kasım tarihinde seçimli genel kurulunu gerçekleştirmişti. Genel Kurulda Alparslan Bayraktar ve ekibi Yönetim Kuruluna seçilmiş ve Enerji Bakan Yardımcısı Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu. Şirketin kuruluşundan bu yana tüzüğü gereği yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödendiği, bu huzur haklarının ne kadar olacağı da Genel Kurullarda belirliyordu. Ancak Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar yönetime gelişinin ardından KARDEMİR’den hiçbir ücret talep etmediğini üst yöneticilere bildirdiği öğrenildi. Hatta hesabına yatan ilk huzur hakkı tutarını da iade ederek şirket üst yöneticilerine daha önce söylediğini ve herhangi bir ücret ödenmemesini tekraren bildirdiği belirtildi. Karabük Derin Haber 6 Ocak tarihinde; "Kardemir’in Y.K. Başkanı Huzur Hakkını İade Etti.” Başlığı ile okurlarına duyurmuştu. İŞTE O HABER: https://www.karabukderinhaber.com/huzur-hakkini-iade-etti/