CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, "Ereğli İl olmayı hak ediyor" sözlerini sarf eden CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul ile Ereğli'nin il olması için sık sık açıklamalar yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a sert tepki gösterdi.

Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, "Biz büyük Zonguldak hayal ederken hiç kimse Zonguldak küçültemez" diyerek Ereğli'nin il olmasını isteyen CHP'li Belediye başkanı ile milletvekiline çok anlamlı bir mesaj verdi.

"Ertuğrul yaptığı açıklamayla hata yaptı"

CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul'un "Ereğli İl olmaya gidiyor" sözlerine Ebru Uzun, "Zonguldak adına bu çok büyük bir kayıp olup asla kabul edilebilir bir yanı yok. Resmi açıklamaların da kabul edilebilir görmüyoruz.  Hata yapmış kendisi" İfadesini kullandı.

Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi

İl olmasını doğru bulmuyorum.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın da  sürekli olarak Ereğli'nin il olması için açıklamalar yapmasını ve festivale bunu alet etmesini de değerlendiren merkez ilçe başkanı Ebru Uzun, "Belki Ereğli halkının gönlünde böyle bir talep olabilir ancak Belediye başkanı veya siyasiler büyük sorumlulukla hareket  etmek zorundadır. Bence Ereğli'nin il olmasını doğru bulmuyorum. Biz büyük bir Zonguldak hayal ederken kimse Zonguldak küçültemez" şeklinde konuştu.