20 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) tarafından yapılan kura çekiminde, Amasra müessesesinde istihdam edilmek üzere 400 işçinin belirlenmesi bekleniyordu. 8 Ocak 2024 tarihinde yayınlanan liste, Amasra müessesesinde iş bulmayı uman birçok kişiyi sevindirdi.

Kura Çekiminin Sonuçları Açıklandı

Türkiye Taş Kömürü Kurumu, 20 Ekim 2023'te gerçekleştirdiği kura çekimi sonuçlarını 8 Ocak 2024 tarihinde yayınladı. Bu çekilişle Amasra müessesesinde istihdam edilecek 400 işçinin belirlenmesi, birçok kişi için önemli bir gelişme olarak bekleniyordu.

TTK tarafından yayınlanan listede, Amasra müessesesinde çalışma şansını bekleyen birçok kişinin ismi Zonguldak'ta yer aldı.

CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol  “İşçilerimizin Amasra’da istihdam edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde sanat dolu bir sergi... Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde sanat dolu bir sergi...

400 maden işçisinin hepsinin Amasra yerine Zonguldak’ta görevlendirilmesini de değerlendiren CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol,  “Köylerimizin çoğu maden. Madende çalışan büyüklerimiz. Ve Kozcağız ekonomisi olarak madencileri sayesinde güçlü bir ekonomiye sahipti. Ne zaman madencilerimiz emekli oldu, işe alımlar durduruldu maalesef Kozcağız ekonomisi zayıfladı. Geliyorum Amasra bölgesine, taşkömürü. Bölgemiz için bulunmaz bir velinimet. Altın değerinde. Biz bunu çıkarmak yerine neden bırakıyoruz. Neden bunu ülkemize kazandırmıyoruz? Neden sürekli işçi çıkarılmaları oluyor? Emeklilerin yerine neden yenileri alınmıyor? 400 işçi alınacağı söylendi, kuralar çekildi. Biz o gün oradaydık. Ve kurada çıkanlar çok seviniyorlar. Sonra bir açıklama oldu bunun büyük bir kısmı Zonguldak bölgesinde değerlendirilecek. Bakın ben bu sorunun geleceğini tahmin ederek küçük bir çalışma yaptım. Bugün TTK’ya yeni başlayan Amasra’ya yeni başlayan bir işçinin alacağı aylık ücret 54 bin TL. Yılda yaklaşık 5 ikramiye maaş alacak. 12 aylık maaşı 5 ikramiye bir işçi başına yıllık kazancı bahsediyorum, 9 yüz 39 bin TL. Yaklaşık bir milyon TL. 400 işçiyi düşünürsek 400 işçinin buradan alacağı yıllık geliri hanesine koyduğunu düşündüğümüzde 375 bin milyon bir paradan bahsediyorum. Bartın ekonomisine katacak etkisini düşünebiliyor musunuz? Zonguldak bölgesine, yeni evlenen var, bekar olan var. Bu insanlar kalkacaklar buradan yeni bir yaşam kuracaklar. Herkeste arzu eder ki kendi memleketinde yaşasın. Bu çoğu insanın köylerinde evleri var. Ev kirası vermeyecekler. Bartın ekonomisine katkıları büyük olacak. Neden biz buraya alamıyoruz? Başlangıçta söz verilmişti. Bizim arzumuz bu 400 işçinin Bartın’da alınması. Sorgulamıyoruz arzumuz bu. İktidar sözü verdi. Bu işçileri tamamen Amasra bölgesinde istihdam edilmesini istiyoruz. İşçilerimizde bunu istiyor.” şeklinde açıklama yaptı.

HABER MERKEZİ

Bartın Haberleri