Çayköy, geçen yıl temmuz ayında şiddetli yağan yağmurun yol açtığı sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bu doğal afet, evleri ve işyerlerinin giriş katlarını sel suları altında bırakarak ciddi tahribata neden oldu. 

Adalet Bakanının Ziyareti ve Yapılan Asfalt Çalışması

Vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdikleri Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un geçmiş olsun ziyareti sonrasında, Zonguldak-Ankara karayolu çayköy mevkindeki asfaltın yan yol olarak yapıldığını belirtiyorlar. Ancak, bu iyileştirme çalışmasının yetersiz olduğunu ve sorunların hala devam ettiğini ifade ediyorlar.

Cumhurbaşkanının Ziyareti ve Taleplerin İletilmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Şubat'ta Zonguldak'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Çayköy köylüleri bir önceki gün karayollarından bir sorumluya ulaşarak taleplerini ilettiklerini belirtiyorlar. Bu talepler arasında, Çaycuma ve Beycumaya kadar giden yol ayrımlarına kavşak yapılması isteği öne çıkıyor. Ancak, taleplerine rağmen henüz bir sonuç alamayan vatandaşlar, sürecin takip edilmediğinden yakınıyorlar.

Zonguldak Çayköy Asfalt (2)

Çayköylü Vatandaşın İsyanı ve Yardım Çağrısı

Kentin göbeğinde büyük rezillik! Kentin göbeğinde büyük rezillik!

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan 10 Şubat'ta Zonguldak'a geld. Biz 9 Şubat'ta karayollarından bir sorumluya telefonla ulaştık. Ulaştığımız sorumluya "yarın cumhurbaşkanımız gelecek biz gazetelere asfalttan, Çaycuma ve Beycumaya kadar giden yol ayrımlarından beşer altışar köylere giden çeşitli yollar var. Biz bu yol ayrımlarına kavşak yapılması için gazetelere haber yaptırıcağımızı söyledik. Bize oraya kavşak yapımına başlıyacağız denildi. Aynı gün yani Şubat'ın 9'unda karayollarının ekibi geldi. Fotorafta da görüldüğü gibi yol ayrımlarının önlerine beyaz boyayla yazıp, çizdiler. O günden sonra ne gelen var ne soran var. Cumhurbaşkanımız 10 Şubat'ta Zonguldak mitinginde konuşurken milletvekillerine ve bürokratlara talimat verir gibi konuşuyor. Biz köylüler olarak Cumhurbaşkanımızın talimatlarına uyuyoruz köylerimizde AK Parti, muhalefet partilerine yarıdan fazla fark atıyor. Biz cumhurbaşkanımızın talimatına uyuyoruz da milletvekilleri ve bürokratlar neden uymuyor? Çayköylü vatandaşlar olarak bir an evvel yol ayrımlarımıza ve iki tane köprümüze de yaya yolu yapılmasını istiyoruz."

Zonguldak Çayköy Asfalt (1)-1

Milletvekillerine ve Bürokratlara İthafen Çağrı

Çayköylü vatandaşlar, Cumhurbaşkanının talimatlarına uyduklarını ve köylerinde AKP'ye büyük destek verdiklerini belirtiyorlar. Ancak, milletvekilleri ve bürokratların bu talimatlara uymadığını düşünüyorlar. Yaşanan sorunların biran önce çözüme kavuşturulması için seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar, özellikle yol ayrımlarına ve köprülere yaya yolları yapılmasını talep ediyorlar. Sorunların çözümü için gerekli adımların atılmasını bekleyen Çayköylüler, çabalarının sonuç vermesini arzuluyorlar.

Aybüke Ünal 

Zonguldak Haberleri