Çaycuma İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) tarafından, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okul ve işyerlerinde görev yapan İŞKUR personellerine, temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Çaycuma İŞKUR Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda TYP kapsamında görev yapan İŞKUR personellerine, İş Sağlığı ve Güvenliği İlçe Koordinatörü İş Güvenliği Uzmanı Osman Sarı tarafından temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Eğitimde çalışma mevzuatı, yasal hak ve sorumluluklar, iş yeri temizliği ve düzeni, İş kazası ve meslek hastalığının hukuki sonuçları, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıklardan korunma yolları, biyolojik ve psikolojik risk etmenleri, ilkyardım ve tütün ürünlerinin zararları konuları işlendi.

Verilen eğitimlerde TYP çalışanlarının kaza ve tehlikelerden korunması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması amaçlandığı bildirildi. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi, eğitim sonu değerlendirme sınavı ile tamamlanacağı söylendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin, eğitim camiasına aralarına yeni  katılan tüm personellere planlandığını ve personellerin bir iş kazası sonucu alacağı hasarın önüne geçmek için bu eğitimlerin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, eğitimler için başarılar diledi.

Zonguldak’ta korkunç kaza! Gencecik bir can soldu Zonguldak’ta korkunç kaza! Gencecik bir can soldu

Haber Serkan ARAT