Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, bölgenin önde gelen isimleri ve protokol üyeleri katıldı.

Kaymakam Mehmet Yapıcı, Milletvekilleri Saffet Bozkurt ve Eylem Ertuğrul, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mehmet Öztürk gibi önemli isimlerin yanı sıra vatandaşlar da törende yer aldı.A W165019 03

Törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken, Çanakkale ruhunu yansıtan bir atmosfer oluşturuldu. Anıta çelenk bırakılmasıyla birlikte, Başkan Mehmet Öztürk tarafından Çanakkale Zaferi ve şehitler anısına duygusal bir konuşma gerçekleştirildi. Öztürk, zaferin önemini vurgulayarak şehitleri rahmetle andı.

Protokol üyeleri, törende şehitlerin anısına karanfil bırakırken, anma programları Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde devam etti. Alemdar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nın sunumu eşlik etti.

Ontemmuz karanlığa büründü! Mahalleli isyan etti Ontemmuz karanlığa büründü! Mahalleli isyan etti

A W165019 04

Programda, öğretmen Bahriye Paşmakçıoğlu'nun "Çanakkale, bir milletin imkansızlıklara rağmen geleceğine yön verdiği, savaşların yaşandığı diyarın adıdır" sözleri duygusal anlar yaşattı.

Tören, öğretmen ve öğrencilerin canlandırması olan "Dönmeyi Düşünmediler" adlı etkileyici gösteriyle sona erdi. Bu anlamlı etkinlik, Çanakkale Zaferi'nin önemini bir kez daha vurgulayarak, vatan sevgisinin ve milli ruhunun ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne serdi.

A W165019 05

İHA

Ereğli Haberleri