Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işsizlikle mücadele ve çalışma hayatını düzenlemeye yönelik içeren yeni kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işsizlik sigortafonunun kullanımıyla ilgili adımların vatandaşların faydasına olacağını belirtti.

Bakan Işıkhan, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu duyurdu.

"İşsizlik Sigortası Fonu kullanılarak uygulanan pasif işgücü piyasası programlarının etkinliğini artırmak için vatandaşlarımızın faydasına olacak adımlar atmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Sigortalıların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısının 600 günden 450 güne indirileceğini açıkladı.

Teşvik başvuru sürelerinin uzatılacağını belirterek nitelikli ve belgeli iş gücü sağlamak için mesleki yeterlilik belgesi olan vatandaşlara ve özel politika gerektiren kadın ve gençlere istihdam destekleri sağlandığını vurguladı.

31 Aralık 2025 tarihine kadar uygulanacak olan ve 54 aya kadar faydalanılabilecek teşvik süresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle 31 Aralık 2026 tarihine kadar uzatılabileceğini belirtti.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

İşçi ve işverenleri desteklediklerini vurgulayarak, kayıtlı istihdamın korunması ve artırılması için işverenlere destek olunduğunu ifade etti.

Maaşları 40 Bin Liradan Başlıyor, İşte Aranan Şartlar! Maaşları 40 Bin Liradan Başlıyor, İşte Aranan Şartlar!

Asgari Ücret Desteği'nin bu yıl itibarıyla 700 Türk lirasına çıkarıldığını açıkladı.

HABER MERKEZİ