Her yazın gelişinde ülke genelinde Akdeniz sahilleri öne çıkar. Ülkemizin 4 tarafı denizle çevrili olduğundan her bölgenin de kendine özgü mükemmel sahilleri vardır. Akdeniz’den başka taraf dikkate dahi alınmaz. Oysa gelip gezdiklerinde ve gözleriyle o muhteşem doğayı ve sahilleri gördüklerinde fikirlerinin değişeceğinden de hiç şüphemiz yoktur.

İşte size en güzel örnek…

Burası Akdeniz değil Filyos sahili…

Şu sahilin ve denizin güzelliğine bir bakın hele. Ne farkı var Akdeniz’den. Kum pırıl-pırıl, deniz muhteşem, buraya gelen insanlar her bakımdan rahat bir şekilde çoluk çocuğuyla birlikte denize girip güneşin ve denizin tadını çıkartıyor ve üstelik çok ucuz bir şekilde tatil yapıyorlar.

Oysa Akdeniz sahillerinde ne oluyor? Pandemi dönemini de fırsat bilip her şey ateş pahası vatandaşın cebini yakıyor. Yiyip içmek, dünyanın parası. Oysa Filyos’ta bir günde 100 lirayla günün tadını çıkarmak mümkün.

Ben birkaç defa gittiğimden biliyorum ve tavsiye ediyorum. Zonguldak’ın güzelim sahillerini yol bahanesiyle mahvettiler ve artık mecburen Kilimli ötesine gitmek durumunda kalıyoruz ve bu sebeple de fotoğrafı da konuşturarak diyorum ki, iyi Göbü, Türkali, Filyos var ve daha ötesinde de Kızılkum, Mugoda ve Amasra var. Bu kadar dolu-dolu güzellikler varken ne işimiz var Antalya’da Bodrum’da vs. yerlerde öyle değil mi…?

FOTOĞRAFLAR KONUŞURSA

HABER: MUSTAFA EMEN

Zonguldak Kilimli Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Örnek Davranış... Zonguldak Kilimli Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Örnek Davranış...