Düzce; İstanbul, Ankara, Trabzon, Samsun'dakilerle birlikte deşifre oldu! Düzce; İstanbul, Ankara, Trabzon, Samsun'dakilerle birlikte deşifre oldu!

‘BUGÜNLERİ ÖZLEYECEĞİZ’

“Bundan sonra da Ağustos ve Eylül aylarında bu tip sıcak hava dalgalarını çok sık bir şekilde duyacağız. Daha sıcak bir periyota giriyoruz. Mevsimlik tahminlerine baktığımızda Türkiye’nin de içinde olduğu alanda mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar görüyoruz. Birçok noktada sıcaklık rekorlarının kırılması şaşırtıcı olmayacak. Bugünleri özleyeceğiz. Çocuklar, yaşlılar nefesle ilgili sıkıntısı olan, kalp rahatsızlığı olan her yaştan insanın, sıcak hava dalgalarında, öğle saatlerinde açık havada olmaması gerekiyor. Güneş ışınlarına direkt maruz kalınmamalı. Dışarıya çıkmak zorunda olanlar da şapka, şemsiye gibi vücutlarını koruyacak kıyafet ve eşyalar kullanabilirler.”

Aşırı sıcaklar Türkiye’de etkili olmaya başladı. Mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkan sıcaklığın bugün Antalya, Aydın ve Manisa’da 43 dereceyi bulacağı öngörülüyor. Uzmanlar vatandaşları uyardı: ‘Pamuklu kıyafetler giyin, gerekmedikçe dışarı çıkmayın, yüksek proteinli gıda tüketmeyin, güneş altında kalan aracınıza hemen binmeyin’

14 TEMMUZ 2023 CUMA GÜNÜ

yeni-proje

15 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

2-19