Kongre, 6-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleşmektedir. Karabük Üniversitesi'nde düzenlenecek. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, dekanlar, proje ortakları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler kongreye katılı.

 Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, açılış konuşmasında sanal gerçeklik uygulamalarının sağlık alanında çalışanların bilgi ve becerilerini artırmada etkili olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca, teknolojinin gelişmesiyle sanal gerçeklik uygulamalarının hız, ekonomi ve verimlilik açısından büyük avantajlar sağladığını belirtti.

AW093258_04

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven, "Geriatrik Bireylerde İlk Yardımda Sanal Gerçeklik Eğitimi" başlıklı Erasmus+ Projesi hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kasım Özacar da "İlk Yardım VR Simülasyonu" hakkında bir uygulama sunumu gerçekleştirildi.

 Erasmus+ Projesi kapsamında düzenlenen kongre, "Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlk Yardım Eğitimi" başlıklı bir proje etrafında gerçekleşti. Proje Türkiye, Almanya ve Makedonya'dan ortaklarla yürütülüyor.

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Karabük kaçıncı sırada yer aldı? Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Karabük kaçıncı sırada yer aldı?

AW093258_01

Etkinlik, sanal gerçeklik uygulamalarının sağlık eğitimindeki önemine odaklanarak, bu alanda gerçekleştirilen projeleri ve uygulamaları ele almaktadır. Erasmus+ Projesi, Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahiptir ve sanal gerçeklik teknolojisinin sağlık sahasında kullanımını destekleniyor.

HABER MERKEZİ