PTT hesaplarına ödenen 1000 TL sosyal yardım başvuru ekranları hafta sonunun gelmesiyle birlikte herkese açıldı. Herhangi bir şarta bağlı olmadan e Devlet uygulamaları üzerinden başvurularını yapma olanağına sahip olabilirsiniz. Ancak başvuru işlemleri için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği ve başvuru aşamaları hakkında dikkat etmeniz gereken en önemli unsurları sizlere aktarmak isteriz. İşte 1000 TL sosyal yardım parası ödemeleri ile ilgili ayrıntılar… Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler aracılığı ile Devlet tarafından bu zorlu süreç içerisinde vatandaşlar için PTT hesaplarına pandemi sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Böylelikle başvuru süreci, değerlendirme ve inceleme süreci ve sonuçların açıklanma süreçleri de son suratları ile devam ediyor. Bu kapsam doğrultusunda yapılacak ödemelerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız ödemelerinin nasıl alacağını merak ederek gündemimizde ki yerini alıyor.

HAFTA SONU 1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI İÇİN ŞART YOK! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda bu zorlu süreç içerisinde 1000 TL pandemi sosyal yardım parası uygulanmaya başladı. Başvurular sadece e Devlet üzerinden yapılması doğrultusunda hafta içi T.C kimlik numaralarının son hanesine göre düzenleme yapılıyor. Böylelikle e Devlet başvurular belli şartlar doğrultusunda uygulanıyor. Ancak bu şartlar sadece hafta içi geçerli olmasının yanı sıra hafta sonu geçerli olmamaktadır. Böylelikle hafta sonu istediğiniz gibi başvuru işlemlerini gerçekleştirme olanağına sahip olabilirsiniz. e-Devlet’te yer alan bilgilere göre vatandaşların başvurularını gerçekleştirebilecekleri günler şöyle: 0 olan vatandaşlarımızın Pazartesi, 2 olan vatandaşlarımızın Salı, 4 olan vatandaşlarımızın Çarşamba, 6 olan vatandaşlarımızın Perşembe, 8 olan vatandaşlarımızın Cuma Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir. BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Programı Başvuru Açıklaması AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başlanmıştır. Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir. Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır: Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar, 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar Başvuru süreci 1. Ve 2. Faz pandemi sosyal yardım fırsatlarından yararlanan vatandaşlarımız kesinlikle 3. Faz pandemi sosyal yardım fırsatından yararlanamayacaktır. Böylelikle vatandaşlarımız için belirlenen bu fırsatlar doğrultusunda 1. Ve 2. Faz pandemi sosyal yardım başvuru kabul edilmemişti. Ancak ihtiyaç sahibi olduğu halde faydalanamayan bireyler 3. Faz sosyal yardım başvurularını gerçekleştirerek bu fırsattan yararlanabiliyor.


 

TOKİ, Zonguldak'ta konut satışına başlıyor! TOKİ, Zonguldak'ta konut satışına başlıyor!