Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, çalışan emeklilerin 5 bin TL ikramiyeden faydalanamasına tepki gösterdi. 

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, “Meclis açıldı ne oldu? Dağ fare doğurdu. Emekli’den sabır isteyenler utansın. Bizi oyalamayın biz oyalanacak yaşları geçtik. Birde şimdi emekliye ikramiye açıkladılar. Çalışan emekliye yok. Zaten geçinemiyoruz çalışıyor niye öz evlat üvey evlat yapıyorsunuz? Ya hiç yoktur ayrım yok”dedi.

Üniversiteliler miniklere ilham oldu... Üniversiteliler miniklere ilham oldu...

Memiş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Yüksek zamlar emekliyi değersiz yaptı. 3 yılda uygulanan yen ekonomik program ve nemli aylığının küçülmesine ve yoksulluğun artmasına neden olmuştur. Çalışan toplu iş sözleşmesi ile yüksek fiyat artışı karşısında ücretlerini artırırken emekli aylıklarının artışı TÜFE ve hükümetin takvimine göre belirlenmesi ücret ve emekli aylıklarının arasında makası açmış emekliler muhtaç duruma düşmüştür. Her ürüne sürekli zam yapıldığı dönemde en azlık aylık olan 7 bin 500 TL’nin kalmasının izahını hiç kimse yapamaz. Sosyal güvenlik sisteminin böylesine zayıflatılması emeklinin yoksallaştırılmasına etki yapmıştır. Emeli aylığı alan aileleri ile birlikte Nüfusun yüzde otuz beşine temsil etmesine ve en az korumasız duruma gelmesi devleti yönetenlerden çıkarmalıdır. Emekli Dul ve Yetimleri bu durumlara düşürenler utansın. Yok efendim meclis açılsın. Meclis açıldı ne oldu? Dağ fare doğurdu. Emekli’den sabır isteyenler utansın. Bizi oyalamayın biz oyalanacak yaşları geçtik. Birde şimdi emekliye ikramiye açıkladılar. Çalışan emekliye yok. Zaten geçinemiyoruz çalışıyor niye öz evlat üvey evlat yapıyorsunuz? Ya hiç yoktur ayrım yok”dedi.