Kim ne derse desin, bıkan bıksın, küsen küssün,birilerine anlatıncaya kadar bu konuları yazmaya devam edeceğim. Öyle birileri gibi en ufak bir seçim lafı geçince ortaya çıkıp ahkam kesmeyeceğim,kent için çözüm önerileri sunmayacağım, sürekli kendi gerçeklerimi yazacağım, bu kentin bizden beklentisi var, yaşadığımız bu güzelim coğrafyada herkes yediğinin hesabını vermek zorunda karşılık beklemeden, siyasi ikbal heveslerine kapılmadan,içinden gelerek ve severek. Düne kadar asalak gibi memelerini sömürdüğümüz bu kent, şimdi bizden hizmet bekliyor hamaset değil. Ayrım yapmıyorum bu güne kadar bu kent insanı sayesinde bir şeyler sahibi olanların bu kente borcu daha çoktur, öyle Ankara,İstanbul, İzmirlerde yaşayarak ve tüm yatırımlarını başka kentlere yaparak seçim dönemlerinde gelip memleket sevdalısı rollerini artık yemeyeceğiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, bu kente aidiyet duygusu taşımayanlar gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz.

 

Sayın Selim Alan;

Bülent Ecevit geleneğiyle yeni bir başkan: Tahsin Erdem! Bülent Ecevit geleneğiyle yeni bir başkan: Tahsin Erdem!

 Hangi partiden olursan ol eğer içinde bir hizmet aşkı varsa, bunu lütfen bizden esirgeme, esirgiyorsun demiyorum, daha çok lütfen, artık bu kentte yaşayanların partisi yok, hizmeti kim getirirse onu başımızın üstünde taşıyacağız, bunların benim şahsi görüşüm olduğunu  düşünmeyin sakın, sokağa çıkın her hangi bir vatandaşa sorun, siz direk soramasanız da adamlarınızı gönderin ve sokağın sesini bir dinleyin, artık kimse gerginlik ve ucuz kahramanlık istemiyor, her kim ki bu kente bir çivi  çakar kahramanımız olur, bunu nerden biliyorum diye sorma ,o kadar hizmete açız ki başka şehirleri görünce aşağılık kompleksine kapılan bizler en ufak bir hizmet getireni baş tacı edeceğiz, çünkü buna ihtiyacımız var, çünkü bu kenti çok seviyoruz ki burada yaşamaya ve ölmeye karar vermişiz, umarım sizde işiniz bittiğinde bu kentten ayrılmayacaksınız. Sizden öncekilere söyledik, adaylarımıza söyledik, anlatamadık, ya biz çok hayalperestlik peşindeydik, yada düşüncelerimiz işlerine gelmedi, şimdi size aktaralım belki çorbada bir tuzumuz olur. Ha bu arada benim bir beklentim yok sadece tasarlamış olduğumuz projelerin hiç değilse bir kaçını hayata geçirtmeyi başarabilirsem vicdanen rahat olacağım. Bu kentte 480 dönüm kupon arazi var ve yıllardır trene bakar gibi bakıyoruz , bu kadar acil ihtiyacımız varken, öyle Nasrettin hoca gibi ;gökte üç milyon yıldız var isterseniz sayın bakın demiyorum her şeyimiz planlı ve tasarım halindedir. Kentin önünü açacak 10 adet çözüm önerilerimiz sizlerin emrine amadedir, bütün bunları derken tekrar ediyorum ben bir beklenti içinde değilim, sizden öncekilere anlatamadım derdimi, varın siz de dinleyin ve deyin ki :”fazla hayalperestsiniz” vallahi gücenmem, en azından ;” sevgili Zonguldak bir şeyler yapmaya çalıştık ama aklımız bunda fazlasına ermedi” derim ve çekilirim kenara , hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir diye düşünüyorum.

Sayın başkan bu mektubu size yazarken nelerle yüzleşeceğimi tahmin ediyorum, bazı dostlarım şaşıracak ama ömür geçiyor, birilerinin bizi anlamasını bekleyecek kadar vakit olmayabilir. Selam ve saygılarımı yolluyorum. İmza Mehmet Çelik.

Derdimi anlatmak için bana bu fırsatı veren İmza Gazetesi yönetimine de ayrıca saygılarımı sunuyorum, ne göndersem eksiksiz yayınlıyorlar, ben de bunu bu şekilde fırsata çevirdiğim için onlara teşekkür ediyorum.