"BEN DOĞA İÇİN GÖNÜLLÜYÜM"

Yıllar boyunca TEMA Vakfı için gönüllülük esaslı çalışan ve TEMA Zonguldak İl Temsilciliği yapan Berran Aydan görevinden ayrıldığını şu sözlerle açıkladı:

Önder Alkan’ın mutlu günü Önder Alkan’ın mutlu günü

“1996'da başlayarak bugüne kadar gönüllü olarak sürdürdüğüm TEMA Vakfı İl Temsilciliği görevimden ayrılma kararı almış bulunuyorum. 
İçimdeki doğa sevgisi ile toprağı, suyu, havayı, ormanı ve denizi korumak için...
doğup büyüdüğüm ve yaşadığım kentime sahip çıkmak için,
Yaşanabilir bir Zonguldak, ülke ve dünya için...
Yaşam alanlarımıza sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak için...
Kentimizin çok sayıda olan çevre kirliliği sorunlarının çözümünde baskı unsuru olabilmek, farkındalık yaratmak, çocuklarda ve gençlerde doğa koruma bilinci oluşturabilmek için;
Kıymetli ekip arkadaşlarımla birlikte özveri içinde pek çok çalışmayı gerçekleştirdik. 
TEMA Merkez'in desteği ile gerek hukuksal mücadele, gerekse farkındalık yaratma etkinlikleri yürüttük. Bazı konularda başarılı sonuçlar aldık, bazıları istediğimiz gibi sonuçlanmasa da, ekolojik mücadelede gelecek kuşaklara örnek olmaya çalıştık, deneyim biriktirdik ve  zemin hazırladık. 
Özellikle savunuculuk ve doğa eğitim çalışmalarına öncelik verdik. Birçok STK ile işbirliği yaptık.
Severek, inanarak ve TEMA ilkelerine bağlı kalarak yürüttüğüm 27 yıllık emeğim doğaya ve Zonguldak'a feda olsun. Aldığımız güzel sonuçlar mutluluk ve gurur kaynağımdır.
Şimdi artık hizmet bayrağını devretme zamanıdır.
Sorumluluk noktasında olmasam da, her zaman TEMA gönüllüsü ve doğa savunucusu olmaya sağlığım ve vaktim elverdikçe devam edeceğim.
TEMA Yönetim Kurulu Başkanımız Deniz Ataç'a,
Şimdiki ve geçmiş dönemlerdeki genel müdürlerimize,
Gönüllü İl Temsilciliği sürecimde geçmiş yıllarda ve bugün bana destek veren aktif ekibimde yer alan kıymetli yol arkadaşlarıma, TEMA gönüllülerine,
İlçe Gönüllü Sorumlularına,
TEMA Merkezdeki Saha Gönüllülük Bölümü, Çevre Politikaları Bölümleri ve Karadeniz bölge Koordinatörü başta olmak üzere, tüm bölümlerde arı gibi çalışan genç kardeşlerime,
Tüm Türkiye'ye yayılmış geniş TEMA aileme,
İşbirliği yaptığımız tüm STK'lara ve kamu kuruluşlarına,
Sesimizi duyurmamızı sağlayan basın mensuplarına,
Beni destekleyerek güç veren aileme
Teşekkür ederim. 
TEMA kurucuları olan ve birlikte çalışma onurunu yaşadığım Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede Nihat Gökyiğit'i rahmetle anıyorum.
Vakıf prosedürü gereği TEMA Merkez tarafından bir ilan çalışması yapılacak ve Zonguldak İl Temsilciliği için başvurular alınacaktır. Görevi devralacak arkadaşımın aynı inanç, özveri ve mücadele ruhu ile sorumluluğu taşımasını ve başarılı olmasını diliyorum.
Not; Konuyla ilgili , 27 yıllık çalışmaları özetleyen bir basın duyurusu yarın basın mensuplarına gönderilecektir.“