KGK ikinci iftar buluşması Trabzon’daydı... KGK ikinci iftar buluşması Trabzon’daydı...
Özellikle akademik kariyer yapmak isteyenler ALES sınavlarının ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden ALES için başvuruların bugün başladığını duyurdu. Sınav için başvurular 11 Ağustos tarihine kadar kabul edilecek. Ayrıca sınava başvurularda adaylardan HES kodu bilgisi istenecek.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullandı:

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/2), 19 Eylül 2021 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 03 – 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2021-ALES kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Sınav ücreti ne kadar?

2021 ALES sınavına başvurmak isteyen adayların, 145 TL sınav ücretlerini anlaşmalı bankalar aracılığı ile yatırması gerekiyor.