31 Mart seçimlerinde Zonguldak halkının büyük teveccühüyle sahiplenerek Belediye Başkanlığı koltuğuna oturttuğu Doktor Ömer Selim Alan’ın ilk başlarda herkesi kucaklayıcı ve müthiş çalışma hırsı “İşte halkın aradığı başkan bu” dedirtmeye başladı. Ve Selim Alan basınla buluştuğu her toplantısında, “Yürümeyeceğiz, koşacağız. Zonguldak’ın 1 dakika bile durmasına tahammülü yok” diyordu.

Halkın tüm kesimlerden övgü almaya başlayan Doktor Selim Alan geçen yaz ilk büyük icraatına da yolları asfalt yaparak başlamış ve alkışı hak etmişti. Yapacak olduğu 5 büyük projeleri de sürekli olarak kovalayan ve Ankara’yı Milletvekilleriyle su yolu yapan Başkan Alan ne zaman ki Korana virüsü hastalığı çıkınca işler doğal olarak aksamış ancak yine de sahil yapımı projesini hayata geçirme adımını da başarıyla attı.

Kozlu'da trafik kazası! Taraflar arasında arbede yaşandı Kozlu'da trafik kazası! Taraflar arasında arbede yaşandı

Peki, Sayın Alan böyle güzel bir şekilde basınla birlikte el ele birlikte bunları yaparken bir anda basınla kavga etmeye ve ağzından hoş olmayan konuşmalar yapmaya ne gerek vardı diye de sormadan edemiyoruz. Şimdi geçtiğimiz aylarda Alan’ın başkanlığının ilk dönemlerinde yaptığı ziyaretlerde yaşlı bir teyzeyle ana-evlat misali sohbet ederken şu güzel fotoğrafı bir konuşturalım istedik.

Fotoğrafı konuşturalım köşemizde benzetme yaparak teyzenin ağzından şu sözlerin çıktığını hayal ettik. Böyle olmasını da gerekiyor.

“Başkan oğlum sakin ol sinirlerine hâkim ol. Basın senin gözün kulağın dilin. Yaptığın hizmetlerle gündemde kal, kötü olmaya gerek yok. Bundan tüm şehir etkilenir.”

Fotoğrafı böyle konuşturduk ve aynı dili konuşuyoruz, kötü olmaya gerek yok. Zonguldak’ın birlik ve beraberliğe şehrin tedaviye ihtiyacı var. Öyle değil mi Sayın Başkanım.?

FOTOĞRAFLAR KONUŞURSA

HABER: MUSTAFA EMEN