Bartın'da kurtarma operasyonu! Bartın'da kurtarma operasyonu!
Zonguldak Havaalanından tekrar yurt dışı ve yurt içi uçuşlara açılması konusunda büyük gayret gösteren Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, süreçle ilgili bilgi verdikten sonra yurt içi uçuşların başlaması için lobi gücüne dikkat çekti. Türk Hava Yollarının diğer illere uçmasına rağmen Zonguldak Havalimanı uçuşlarını sürekli ertelemesinin tekrar kafalarda soru işareti uyandırdığını vurguladı.
Başkan Karakulak, ayrıca Zonguldak Havaalanını kullanacaklar için Çaycuma'ya veya havaalanına yakın bir yerde corona testinin yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Corona Testi için binlerce yaşlı genci Zonguldak'ta bir noktada toplamanın Pandemi 'ye daha çok zararı olduğunu bilmeyen yok, bu durum gittikçe zulüme dönüşüyor, duyarsızlık nereye kadar, ayrıca bir de COVİD Test Merkezi Çaycuma ilçesinde açılması veya Havalimanı yakınlarında uygun bir Alan tesis edilmesi gerekiyor. İşte o zaman insanlarımızı eziyetten kurtarmış oluyoruz. MUTEBER OLAN İNSANLIĞA ODAKLI HİZMETTİR" dedi.
Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulundu:
"ARTIK SIKÇA KARŞIMIZA ÇIKACAK !
Gurbetçilerimizin hasretle hayallerle beklediği, 2009 Yılında uçuş trafiğine açılan Zonguldak Havalimanı'na bu yıl resmi açıklamalara göre 3 Havayolu şirketinin uçması bekleniyordu.
Bazı Teknik nedenlerden dolayı uçuşlar 28 Mart yerine en erken 2 Mayıs 2021'de başlıyor inşallah.
Avrupa Zonguldaklılar Derneği sayfasından 1 ay önce özetle: "Zonguldak'tan artık dünyaya uçabileceğiz" diye yayınlanmıştı.
İstanbul/Antalya gibi illere iç hatlar uçuş trafiğini önümüzdeki dönemde inşallah yaşayacağız.
Türk Hava Yolları diğer illere uçmasına rağmen Zonguldak Havalimanı uçuşlarını sürekli ertelemesi tekrar kafalarda soru işareti uyandırdı.
Bu işler Siyasi Lobi Gücü otoritesine bağlı olduğunu biliyoruz, inşallah bu sıkıntıyı da bir an önce aşacağız.
Bu durumu Siyasetçilerimiz araştırıp takip etmeleri gerekmektedir.
Buradan Bölge Milletvekillerini çok acil ve çok önemli bir konuda göreve çağırıyoruz !
Bu işler Siyasi takip ile oluyor.
2 Mayıs'tan itibaren 400,Haziran ayında ortalama haftalık 1200 kişi Zonguldak Havalimanından yurtdışına uçabilmek için Test olması gerekecek-Corona Testi için binlerce yaşlı genci Zonguldak'ta bir noktada toplamanın Pandemi 'ye daha çok zararı olduğunu bilmeyen yok, bu durum gittikçe zulüme dönüşüyor, duyarsızlık nereye kadar, ayrıca bir de COVİD Test Merkezi Çaycuma ilçesinde açılması veya Havalimanı yakınlarında uygun bir Alan tesis edilmesi gerekiyor.
İşte o zaman insanlarımızı eziyetten kurtarmış oluyoruz.
MUTEBER OLAN İNSANLIĞA ODAKLI HİZMETTİR."