En düşük emekli maaşına destek! Hükümetin üzerinde çalıştığı en ciddi formül... En düşük emekli maaşına destek! Hükümetin üzerinde çalıştığı en ciddi formül...

Son dakika... Başkan Erdoğan’ın talimatıyla 2.5 milyon esnafa nefes aldıracak düzenlemeler yürürlüğe girdi. Halkbank’ın esnafa kullandırdığı kredilerin taksitleri 6 ay ötelendi. Salgın nedeniyle faaliyetleri durdurulan 122 bin işyerinin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamesi de ertelendi.

  Kovid-19 tedbirleri kapsamında işyeri kapanan esnafa nefes aldıracak iki düzenleme yürürlüğe girdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla salgın tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen işyerleri için mücbir sebep kararı alındı, esnafın vergi ödemeleri ertelendi. Erdoğan, esnafın Halkbank kredilerinin taksitlerinin de 6 ay süreyle ötelendiğini duyurdu. MÜCBİR SEBEP KARARI… Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) vergilere ilişkin tebliği dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile, İçişleri Bakanlığı'nın aldığı salgın tedbirleri kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen ya da durdurulan sektörlerde mücbir sebep hali ilan edildi.   İŞTE SAĞLANAN KOLAYLIKLAR Son dakika haberinin ayrıntılarına inildiğinde ise düzenleme kapsamında kapatılan işletmelerin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi. Bu işyerleri 1 Aralık 2020'den itibaren, faaliyete tekrar başlayana kadar, KDV, muhtasar, e-defter beyannamelerini vermeyecek, tahakkuk eden vergileri de ödemeyecek. Böylece 122 bin işletme nefes aldı. Bu işletmeler mücbir sebep hali kalktıktan 26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacak.   KİMLERİ KAPSIYOR? GİB, konuya ilişkin duyuru yayımladı. Duyuruda, sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu ve lunapark gibi faaliyetlere yönelik sektörlerde faaliyet gösterenlerin mücbir sebep halinde olduğu belirtildi.