Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün Coronavirüs gündemi ile videokonferans yöntemi ile kabineyi topladı. Kritik toplantının sona ermesiyle birlikte Başkan Erdoğan, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Şu süreçte yardımların çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, "Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz. 'Biz bize yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, bir yardım hesabı açıldı." dedi. Erdoğan, "Bu kampanyayı 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum" dedi.

 

Son Dakika Haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün videokonferans yöntemi ile kabine toplantısı gerçekleştirildi. Kritik toplantının gündem maddesi Coronavirüs salgını ve bu salgına ilişkin alınacak tedbirler oldu. Ayrıca saat 13:30'da Sağlık Bakanı Koca, Coronavirüs Bilim Kurulu'na başkanlık ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı sonrasında Başkan Erdoğan'a tavsiye niteliğindeki kararlar iletildi.

Başkan Erdoğan kritik kabine toplantısı sonrasında ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiriyor:

Bugün toplantımızda sağlık, gıda ve kamu güvenliği gibi bir çok konuyu tartıştık. Sağlık açısından diğer ülkelere göre oldukça iyi durumdayız. Şuana kadar sağlık birimlerimize çok sayıda maske, gözlük ve tulum dağıttık. Bu malzemelerin limitini daha da artıracağız. Gerçekten çok modern bir tesis olan hastanelerimiz var.

Okmeydanı Hastanemiz de bugün hizmet vermeye başladı. Burası da şehir hastanesi olarak açıldı. Şehir hastanesi statüsündeki Kartal Hastanesini de bir süre önce hizmete sunmuştuk.

 

GIDA KONUSUNDA HİÇBİR SIKINTIMIZ BULUNMUYOR

Covid-19 hastalığı sürecinde tedbirlerimizi almıştık almaya devam ediyoruz. Gıda konusunda hiçbir sıkıntımız bulunmuyor. Kamu güvenliği konusunda da kayda değer bir sıkıntı yaşamıyoruz.

 

Türkiye; Avrupa ve ABD'ye kıyasla bu hastalığın üstesinden gelmeye daha yakın olan bir ülkedir. Vatandaşlarım, acil olmayan durumlarda hastaneye gitmemeli. Okulların tatil edilmesi, özel sektör ve kamunun evden çalışmaya geçmesi, yaşlıların evden çıkmaması ile halk evlerinde kaldı.

 

 

Zonguldak'ta dev yatırım! Terakki Mahallesi'nde mega proje başlatıldı! Zonguldak'ta dev yatırım! Terakki Mahallesi'nde mega proje başlatıldı!

7 AYLIK MAAŞIMI BAĞIŞLIYORUM

Her ilimizde ve ilçemizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip, bu yardımları kendilerine sunacağız. Gerekirse muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz. Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum.

 

Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımız da, aynı şekilde bu ayki maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar.

 

AK PARTİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM PARTİLERİMİZİ KAMPANYAYA DAVET EDİYORUZ

Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler. Meclis'teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Tabii en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz.

ZEKATLARINI RAMAZAN AYINDA DAĞITMAYI DÜŞÜNEN VATANDAŞLARIMIZ...

Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler. Kampanyamıza yapılan yardımların şimdiden Hak katında kabul olmasını diliyorum. İnşallah yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda, hatırlayacağımız en güzel şeylerden biri de, işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma fotoğrafımız olacaktır.