Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özcan Pişkin’in yerine, aynı hastanenin başarılı başhekim yardımcısı Prof. Dr. Burak Bahadır’ın atandığı öğrenildi.

IMG-20231214-WA0034

GAZETECİ YAZAR BABASININ TEDAVİ GÖRDÜĞÜNDE YAŞAMINI YİTİRDİĞİ HASTANEYE BAŞHEKİM OLDU

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak‘ın tanınmış duayen gazetecilerinden geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü kömür kentin üniversitesinin hastanesinde 5 Mart 2020’de hayata gözlerini yuman gazeteci yazar Ali Bahadır’ın oğlu ZBEÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Burak Bahadır’ın, aynı hastanenin başhekimlik görevine ataması gerçekleşti. 

Emeğin başkenti kömür kentin bilim yuvasının çalışmalarıyla göz dolduran başarılı Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in, aldığı kararla başhekimlik atamasını yaptığı Zonguldaklı Burak Bahadır’a, İmza Gazetesi ailesi olarak görevinde üstün başarılar diliyoruz.

GÖREVİNDEN AYRILAN BAŞHEKİM, SERBEST MESLEK YAPACAK

Bu arada başhekimlik görevinden ayrılan ve 2023 yılının geçtiğimiz aylarında yeni profesör unvanını alan Prof. Dr. Özcan Pişkin’in ise üniversite dışında serbest meslek yapacağı öğrenildi. 

Öte yandan hastanenin müdürü İhsan Öztunç’un yerine de atama yapılacağına kesin gözle bakılıyor. 

PROF. DR. BURAK BAHADIR

1969 yılında Zonguldak’ta doğan Prof. Dr. Burak Bahadır, 1987 yılında TED Zonguldak Kolejinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra, uzmanlığını Patoloji alanında tamamladı. 2004 yılında doğup büyüdüğü kente dönerek Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Patoloji Anabilim Dalında çalışmaya başladı. Prof. Dr. Burak Bahadır’ın ulusal ve uluslararası birçok bilimsel makalesi ve kitap bölümü bulunmaktadır. 2004 yılından bu yana, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde çeşitli akademik ve idari görevlerde bulunan Bahadır, Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği Başkanlığını da yürütüyor. Prof. Dr. Burak Bahadır, evli ve bir çocuk babasıdır.

Beyaz Grup oldu, Kapkara Grup! Beyaz Grup oldu, Kapkara Grup!

HABER: ORHAN AKYÜZ