Akay Turhan… Çocukluğumdan bu yana tanıdığım, hemen aynı çok yakın mahallede geçen yıllar sonrasında da aynı meslekte (gazetecilikte) buluştuğumuz ancak ayrı kulvarlarda devam ettiğimiz değerli bir dostumdur.

Son dönemlerde de Karaelmas Gazeteciler Derneğinde bir araya geldiğimiz üyemiz olan Akay Turhan, Zonguldak’ta görev yaptığı dönemlerde yerel gazeteler ve Anadolu Ajansı Müdürlüğünden sonra TRT muhabiri olmuş ve başarılı sunuculuğu ve yaptığı programlarla da popülerliğini devam ettirerek emekli olduktan sonra yeniden Zonguldak’a dönerek yerel medyada göreve devam etti.

Demir Medyada Televizyon programcılığının yanında Yeni Adım Gazetesinde bir dönem Genel yayın Yönetmenliği yaptıktan sonra bazı sorunlar yaşayarak ayrılmış ve kendi bünyesinde bir internet gazeteciliği kurmak suretiyle gazetecilik yaşantısına devam etmişti.

Çok teferruata girmek bir yana, Akay Turhan’ın gece hayatını bilmeyen yoktur. Delikanlı çağından bu yana rakıya olan düşkünlüğü ve sigaradan vazgeçememesi ve hatta Kalp ameliyatı olmasına rağmen doktorlarının “uzak dur” demesine dahi kulak arkası eden Akay kardeşimiz,  maalesef bünyesini haddinden fazla yıpratarak en sonunda da Karaciğerini iflas ettirme boyutuna kadar getirmek sonucunda hastaneye düştü ve şimdi ise Karaciğer nakli için çare aramaya başladı.

Bülent Ecevit Üniversitesi hastanesinden Ankara Başkent Hastanesine nakil olarak yatmakta olan Akay Turhan eğer karaciğer nakli olamazsa hayati tehlikesi devam edecek ve hiç beklemediğimiz sona doğru gidecek.

Fotoğrafları konuşturarak diyoruz ki, Umarız üzücü bir durum söz konusu olmaz ve umarız karaciğer nakli için çaresi bulunur sağlığına kavuşur ve mesleğine devam eder. Bizler sadece buradan dualarımızı gönderiyoruz. Allah şifa versin diyoruz…

Zonguldak’ta taksi durağında dehşet dakikaları kameraya yansıdı! Zonguldak’ta taksi durağında dehşet dakikaları kameraya yansıdı!

Fotoğraflar Konuşursa: Haber Mustafa EMEN