Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Cumartesi günü tüm bankalara yazı geçerek kredi borçları ve kredi kartı borçları için hem bireysel hem de ticari kredilerde vatandaşa kolaylık tanınmasını istemişti. 

 

İLK OLARAK ZİRAAT BANKASI KREDİ BORCU ERTELEME MÜJDESİ VERMİŞTİ! 

BDDK tarafından yapılan açıklamanın ardından Pazartesi günü ilk müjde Ziraat Bankası tarafından verilmiş ve hem ticari hem de bireysel kredi borçları ile kredi kartı borçları için erteleme kararı alındığı duyurlumuştu.  Alınan karar kapsamında kredi borcu için 3 ay erteleme imkanı tanınacağı duyurulurken yine isteyen kişiler için de 3 ay ödemesiz kredi borcu yapılandırma imkanı sunulacağı söylenmişti. Ancak bankalara giden kişiler bu süreçte büyük mağduriyet yaşadı. 


BANKALARIN ÇAĞRI MERKEZLERİ ÇÖKTÜ! 

Koranavirüs nedeni ile sokağa çıkmak istemeyen kişiler ilk olarak kredi borcu ertelemesi için bankaların müşteri hizmetleri telefon numaralarına yüklenmiş, yoğun arama ve çağrı merkezlerinde de çalışan sayılarının azaltılması nedeni ile bankaların çağrı merkezleri çöktü.  Dakikalarca telefonlarda bekleyen kişiler uzun bekleme sürelerine rağmen bir türlü müşteri temsilcisi ile görüşme imkanı bulamadı.  Bir diğer yöntem olan internet şubesi üzerinden yapılan başvurularda da ya pek çok kişi yanlış menüyü kullandığı için başarılı olamadı ya da henüz bankalar bu menüye ekleme yapmadığı için sunulan hizmetten yararlanamadı. 

 

BANKAYA GİDEN VATANDAŞ FAİZ ŞOKU YAŞADI!

Tüm riske rağmen ekonomik nedenlerle kredi borcunu ertelemek zorunda olan kişiler banka şubelerine gitti.  Ancak şubelerde kredi borç ertelemesi yerine kredi borç öteleme işlemleri yapıldığı ortaya çıktı. 

 

KREDİ BORÇ ERTLEME VE ÖTELEME ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Kredi borç öteleme zaten bankaların uygulamada sunmuş olduğu hizmetler arasında yer alan bir ürün olup belirli bir faiz karşılığında borcun belirli bir süre ödemesinin ötelenmesidir.  Kredi borç erteleme işlemi ise mücbir sebeplerle borcun ödemesine ara verilmesidir. Sitemize de gelen çok sayıda mesaj ve aramada bankaların yüksek faiz oranı ile borç ötelemesi yaptığı,yüksek faize rağmen 3 ayın sonunda toplu para ödemesi talep ettiği gibi şikayetler aldık.  Bizde emlak365.com sitesi olarak takipçilerimizin sesi olma görevimizi sürdürüyor, bankalara faiz konusunda müşterilerine kolaylık sağlaması yönünde tavsiyede bulunuyoruz.  Sizde yorum bölümünden görüşlerinizi aktarabilir, duygu ve düşüncelerinizi iletebilirsiniz... 

 

O hizmet artık verilmeyecek! O hizmet artık verilmeyecek!