Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, "2024 yılı asgari ücretini belirlemek için aralık ayı başında komisyonumuz toplanacak. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.

Çalışmalar yakında başlayacak!

Asgari ücreti belirlemek üzere çalışmalara yakında başlanacağını belirten Işıkhan, "Aybaşında 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için komisyonumuz toplanacaktır. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz. Çalışanlarımıza yönelik enflasyona karşı koruma prensibimizi, önümüzdeki dönemlerde de aynı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Ev kadınlarına da sigorta geliyor!

Emeklinin ve memurun merakla beklediği maaş zammında değişiklik! Emeklinin ve memurun merakla beklediği maaş zammında değişiklik!

Ev kadınlarına isteğe bağlı sigortalılık kapsamında prim teşviki vermeyi planladıklarını belirten Işıkhan, "Önümüzdeki dönemde küçük esnafın emeklilik prim gün sayısı şartını 7 bin 200 güne düşürmeyi planlıyoruz" dedi.

Işıkhan, birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak hayata geçireceklerini dile getirdi.

İşsizlik yüzde 7,5'a çekilecek

2028 yılı sonuna kadar 5 milyon ilave istihdam hedefi olduğunu dile getiren Işıkhan işsizliği yüzde 7,5'a çekme hedefi olduğuna işaret etti.