Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz hafta emeklilerle ilgili öyle bir talihsiz açıklama yaptı ki milyonlarca emekliyi şok etti.

Yapılan açıklama belki bir bilgi niteliğindeydi veya “Emeklilerin var olan hakları aksatılmadan ödeniyor” şeklinde kamuoyunu aydınlatma şeklinde yorumlansın isteniyor da olabilirdi ama böyle bir paranın ödenmesinin sosyal devlet anlayışı içinde emeklilerin alın teri ve gerçekten analarının ak sütü gibi helal olduğunun bilinmesine rağmen muhalefetin ağzına koz vermesi mantığa sığmadı. Muhalefet partileri de bunu hemen aleyhte kullanmaya başladı.

Ortalık zaten toz duman olmuş, pandemi virüsü sebebiyle işler güçler aksamış, millet ne yapacağını şaşırmış, geleceğinden endişe eder hale gelmiş ve bir tek emeklilerin ekonomik hakları güvenceleri iken ve bir emeklinin en az 4-5 kişilik ailesine baktığı bir dönemde bu açıklama hiç olmadı ve hiç yakışmadı.

Bunu fırsat bilen muhalefetin tamamı haklı olarak hemen dümene geçmiş ve hükümeti eleştiri bombardımanına tuttu ve her gün “Erken seçim” çağrılarıyla top yekûn yüklenerek “Emeklinin maaşlarına mı göz diktiniz” diyerek baskı kurmaya başladı.

Devrim Dural’dan Kömürspor’a destek sözü! Devrim Dural’dan Kömürspor’a destek sözü!

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, bugüne kadar hakkında eleştiri yapılmayan Bakan Selçuk’un bu açıklaması milyonlarca emekliyi çok kızdırdı. Bu kızgınlığın daha da büyümemesi için gereken mutlaka yapılmalı ve emeklilerin kırılan gönlü alınmalıdır diye düşünüyorum sonuçta ben de bir emekli vatandaşım.

Fotoğraflar konuşursa: Haber-Yorum Mustafa Emen