Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün cumartesi Doğu Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğuda yağış var. İç kesimlerde kar güneydoğu ve kıyılarda yağmur şeklinde. Siirt ve Artvin'de kar yoğun. Batıda sıcaklık 2-3 derece yükseliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı var. Yarın yağış yok. Pazartesi batıya yağmur gelir." dedi.

Şen bir sonraki paylaşımında "Bugünden itibaren 3-4 gündür etkili olan "soğuk damla" yarın yurdu terk ediyor. Önce batı sonra hafta başından itibaren tüm ülkede sıcaklar yükseliyor. Çarşamba gününden itibaren bahar değerlerini geçer”dedi.

Şen ayrıca toz taşınımı haberleriyle ilgili de açıklama yaparak 'Ortalıkta "Türkiye'ye Afrika'dan yoğun toz geliyor' diye haber dolaşıyor. Böyle bir toz taşınımı yok. Halkı tedirgin etmemek gerek. Bu aylarda genelde sahra çölünden toz gelir ama bu günlerde yok. Olursa buradan ben size yazarım." dedi.Şen son olarak "Soğuk damla" ülkeyi terk ediyor" diye paylaşım yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre:

BATI KARADENİZ CUMARTESİ

Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 8°C Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARABÜK °C, 8°C Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİNOP °C, 11°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 9°C Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu.