Kastamonu'da yaşayan Sakine ve İlhan Yünlü çifti, Avusturya'da eşi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle tutuklanan oğulları ve torunlarından bir aydır haber alamadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a yardım talebinde bulundu. Aile, oğulları Hamza Yünlü'nün Avusturya'da yaşadığı problemler ve eşi Zeynep Yünlü'nün şikayeti sonucu tutuklanmasının ardından maddi sıkıntılar ve dil sorunlarıyla boğuşuyor. İşte ailenin çaresizliğini anlatan açıklamaları:

Oğulları ve Torunlarından Haber Alamıyorlar

Sakine Yünlü: "Oğlumdan ve torunumdan haber alamıyorum. İkisini de çok özledim. Dayanacak halde değilim. Torunumu bana göstermiyorlar, bu çok zoruma gidiyor. Mahvoluyorum, ikisinin de hasretiyle yanıp tutuşuyoruz."

Uzaklaştırma Kararı ve Tutuklanma

İlhan Yünlü: "Gelinimiz, oğlum ile görüşmüş ve oğlumun aklını çelerek oğlumu da yanına aldı. Fakat bir süre sonra oğlum ile Avusturya’da anlaşmazlıklar yaşamaya başladı. Daha sonra öğrendik ki oğlumdan şikayetçi olmuş, evden uzaklaştırma kararı almış. Çeşitli iftiralarda bulunarak en son oğlumuzu cezaevine attırdığını öğrendik."

Yardım Çağrısı ve Maddi Sıkıntılar

Sakine Yünlü: "Cumhurbaşkanımızdan, Dışişleri Bakanımızdan yardım istiyorum. Oğlumun Türkiye’ye getirilmesini istiyorum. Çünkü hem maddi hem de manevi olarak çok zorluk çekiyoruz. Torunumu bana göstermiyorlar, bu çok zoruma gidiyor. Maddi olarak çok zor durumdayız."

Başkent EDAŞ, önemli ilerlemeler kaydetti Başkent EDAŞ, önemli ilerlemeler kaydetti

Cezaevindeki Masraflar

İlhan Yünlü: "Torunuma ulaşmak ve torunumdan bir haber almak istiyorum. Oğlumun da imkan var ise Türkiye’ye getirilip cezasını burada çekmesini istiyorum. Çünkü bizler, Avusturya’daki maddi ihtiyaçlara yetişemiyoruz. Oğlumun cezaevinde 400 euro masrafı olduğunu söylüyorlar. Ben, bu cezayı karşılayamıyorum, maddi sıkıntılar çekiyoruz."

HABER MERKEZİ