Kozlu Halk Eğitim Merkezi’nde (KHEM) faaliyet gösteren Ayla Gümülcine Atölyesi, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları eserleri, bugün kentteki bir Alışveriş Merkezi’nde açılan sergide sanatseverlerle buluşturdu. 
++++
Kozlu Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğreticilik yapan 44 yaşındaki Ayla Gümülcine, atık malzemelerin geri dönüşümüne verdiği önemi vurgulamak amacıyla bir çalışma başlattı. 13 yıldır usta öğreticilik yapan Gümülcine, öğrencileri ile birlikte atık malzemelere yeniden hayat vererek sanatseverlerin beğenisine sundu. Kentteki bir alışveriş merkezinde sabah saatlerinde gerçekleşen açılışa; Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, usta öğreticiler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Sergi çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan usta öğretici Ayla Gümülcine; “Atölyemiz Kozlu Halk Eğitim Merkezine bağlı olup bende usta eğitici ve el sanatları öğretmeniyim, öğrencilerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz yıl sonu sergimiz aslında bu daha çok işlerimizin içerikleri geri dönüşüm üzerine yapılmış ürünler. Bu sene yaptığımız işlerin arasında sepetlerimiz var. Sepetlerimiz kağıtlardan yapılmış geri dönüşüme uygun sepetler daha çok kâğıt ve Stratfor malzemesini kullandık, üç boyutlu işler yaptık tablolarımızda. Bu sene işlerimizin bir çoğu geri dönüşüm üzerine oldu mesela atık kumaş parçalarını, atık kağıtları ve bir çok materyali bir araya getirerek bu işleri tamamladık. Bizim kurumsal olarak öğrenci sayımız 28.  Bu öğrencilerimizin çıkardığı ürünler bunlar, her sene bu kişi sayıları değişiyor her sene farklılaşabiliyor.

“TÜKETİM TOPLUMU OLDUK”

TTK’da iş kazası! Ekipler sevk edildi TTK’da iş kazası! Ekipler sevk edildi

Tüketim toplumu olduk ve tüketilen şeyin geri dönüştürülmesi taraftarıyım. Bir çok işlerimizde bunu kullanmayı tercih etmemizin sebebi zaten hazır bir materyali alıp bir ürün ortaya koymaktansa çöpe attığımız, değerlendirmediğimiz işte atık diye değerlendirdiğimiz işleri hep geri dönüşüm olarak bunlara dönüştürdük. Ben çok önemsiyorum. Geri dönüşüm için yaptığımız bu projeyi herkesin gelip görmesini arzu ediyoruz. Bu yapılan işler çok değerli, çok büyük emeklerle bu işler ortaya çıkıyor. Halk Eğitim Merkezi’nin hayat boyu öğrenim dediği 7’den 70’e tüm kişilerin, herkesin yararlanabileceği eğitim alanları herkes gelip bu eğitimlerimize katılıp her eğitimin sonunda da böyle güzel ürünler orataya çıkartabilirler.” dedi.

3FBE0A10-8A23-49E7-8471-891E62F5FA9B