Zonguldak'ta beklenmedik meteorolojik durumlar, şehir genelinde etkili olan şiddetli sağanak yağışlarla birlikte, planlanan MTSK direksiyon uygulama sınavını olumsuz etkiledi. Özellikle Pazar günü gerçekleşmesi planlanan sınav, aşırı yağışların yarattığı olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, yaşanan şiddetli yağışların etkisi altında olan şehirde, Meteoroloji yetkililerinin Pazar günü için sağanak yağış uyarısında bulunduğuna dikkat çekildi. Bu uyarılar doğrultusunda, güvenlik ve sürücü adaylarının sağlığı göz önünde bulundurularak, direksiyon uygulama sınavının ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Bu yöntemle ekmekte küflenme gecikiyor! Bu yöntemle ekmekte küflenme gecikiyor!

Açıklamada ayrıca, öğrenci ve sürücü adaylarına, yeni sınav tarihi ile ilgili bilgilendirmelerin en kısa sürede yapılacağı ve gelişmelerin resmi kanallar aracılığıyla duyurulacağı ifade edildi. Bu erteleme kararıyla birlikte, sürücü adayları planlarını revize ederken, güvenlik ve sürücülerin iyi bir sınav ortamında olmaları için önlemler alındığı vurgulandı. Şehirdeki yaşamı etkileyen doğa olaylarına karşı alınan bu tedbir, vatandaşların güvenliği açısından önem taşıyor.