Korana virüs salgını nedeni ile yaşanan ekonomik daralma en çok asgari ücretli çalışanları ve emeklileri olumsuz etkiledi.  Süreçte emeklilere ödenen bayram ikramiyesi ödemeleri tarihi için yeniden erkene çekme beklentisi oluşurken miyonlarca asgari ücretli çalışanda "asgari ücretliye bayram haçlığı verilecek mi?" sorusuna yanıt aramaya başladı.  ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI / ONAYLANDI MI, ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK Mİ? Kurban Bayramı için geri sayım başlarken asgari ücretli çalışanlar kara kara bayramda ne yapacağını düşünmeye başlandı.  Süreçte milyonlarca asgari ücretli çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek olan müjdeyi beklemeye başladı. Ne yazık ki Ramazan Bayramı için de benzer bir beklenti içerisine girilmiş ancak beklenen müjde bir türlü gelmemişti. Kurban Bayramı öncesi yine benzer bir beklenti oluştu.

Fahri Alkan vefat etti... Fahri Alkan vefat etti...

ASGARİ ÜCRET İKRAMİYESİ ONAYLANDI MI?

Hayır, ne yazık ki bu yönde henüz Meclis tarafından onaylanan bir karar bulunmuyor.  Ülkemizde uygulamada olan mevcut yasalara göre memurlara ve emeklilere devlet tarafından bayram ikramiyesi adı altında ödeme yapılıyor.  Emeklilere yılda iki kere biri Ramazan Bayramı diğeri ise Kurban Bayramı dönemlerinde olmak üzere yılda 2 kere bin liralık bayram ikramiyesi ödemesi yapılmaktadır. 

ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON FARKI ZAMMI 2020 OLACAK MI? Hayır, ne yazık ki ülkemizde asgari ücret zam oranı her sene yıl başında belirlenmekte olup memur ve emekli maaşı için uygulanan enflasyon farkı zammı asgari ücret tutarına yansıtılmamaktadır.  Yani asgari ücrete yılda bir kere zam gelmekte olup memur maaşı ve emekli maaşı için uygulanan enflasyon farkı zammı bu kapsam dışında kalmaktadır.