I M G 4923Babasından ve diğer aile büyüklerinden miras kalan vatandaşları ilgilendiren haber geldi. Miras paylarının kardeşler arasında devir işlemlerinde flaş değişikliğe gidildi. Bu değişiklik ile birlikte miras paylarının kardeşlere devri süreci daha hızlı hale gelmiş oldu.


 

O ŞART ORTADAN KALKTI

Hisseli tapu sahibi olan vatandaşlar, tapu satışı için çözüm yolları ararken, hisseli tapularda hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleşebiliyor. Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapuda hazır bulunması önemlidir.

Sanat ve Bilim Etkinlikleri Zonguldak'ta Büyük İlgiyle Karşılandı… Sanat ve Bilim Etkinlikleri Zonguldak'ta Büyük İlgiyle Karşılandı…

Kardeşler arasında miras paylaşımında anlaşma artık yazılı olarak yapılabilecek ve karşılıklı olarak imzalandığında geçerli olacak. Bundan böyle miras paylaşımlarında noter onaylı sözleşmeye artık gerek kalmadı.
 

MİRAS PAYLAŞACAK KARDEŞLER DİKKAT

Hisseli tapu alırken, Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanması, sınırların belirlenmesi ve parsellerin tespit edilmesi gerekiyor.

Ayrıca, miras kalan bir evin kardeşlere devri için yazılı bir sözleşme yapılması yeterlidir. Hisseli tapuların satışı için öncelikle hissedarların ortak karar alması gerekmektedir.
 

HİSSELER BU ŞEKİLDE BÖLÜŞTÜRÜLECEK

Hissedarların, tapuda hazır bulunmaları ve tapu devri işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir. Tüm hissedarları temsil edecek bir avukata vekalet vermek de mümkündür.

Satış işlemi tamamlandıktan sonra hisse sahiplerine düşen paylar kendilerine ödenir. Hisseli tapu devri için tapuda tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerekmektedir.

Eğer hissedarlar tapuda bulunmazsa, avukata vekalet verme hakkı da bulunmaktadır. Tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi ile hisselerin bölüştürülmesi sağlanır