Türkiye’nin ilk sosyal güvenlik kurumu olan Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Yönetim Kurulu ve şube organları için işçi temsilcilerinin seçimleri 27 Mayıs 2021 tarihi itibariyle gerçekleştiriliyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı Karadon Müessesesi Kilimli-Gelik İşletmeleri, Kozlu, Armutçuk, Üzülmez, Amasra Müesseseleri ve Merkez Servisleri olmak üzere 7 bölgedeki seçimlerde 60 aday yarışıyor. Saat: 07.00’de başlayan oy kullanma işlemleri saat: 17.00’de sona erecek.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil de TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde 10 No’lu sandıkta oyunu kullandı.

Tahsin Erdem ne yapacak? Tahsin Erdem ne yapacak?

Hayırlı olsun dileğinde bulunan Yeşil, “Ülkemizin ilk sosyal güvenlik kurumu ve sendikamızla etle tırnak gibi ayrılmaz olan Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı’nın Yönetim Kurulu ve şube organları için işçi temsilcilerinin seçimleri yapılıyor.

Tüm bölgelerimizde, maden işçilerine yakışır bir demokratik olgunlukla ve sağduyu içinde geçen seçim döneminin ardından bugün maden işçileri arkadaşlarımız oylarını kullanarak Amelebirliği’ndeki temsilcilerini seçiyorlar. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Maden işçisi arkadaşlarımızın takdiriyle seçimleri kazanarak maden işçilerinin Amelebirliği’ndeki temsilcisi olacak arkadaşlarımıza da şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Amelebirliği yönetimi 6 İşveren, 7 işçi, 1 bakanlık temsilcisi, 1 Sandık Başkanı olmak üzere 15 yöneticiden oluşuyor.