Almanya'nın Dortmund şehrinde yaşayan gurbetçi Mesut Burus, Zonguldak'ın Filyos ilçesinde bulunan Tios Antik Kent'te yaptığı ziyareti duygu dolu sözlerle anlatarak Almanya'da yaşayan vatandaşlara şu sözlerle çağrıda bulundu;

"Almanya’dan geldim. Geçerken tabelayı görerek girdik içeriye. Reklamlarını ufak tefekte olsa görüyorduk. Antik Kent’te merak arz eden insanlar için her yerde okunacak tabelalar var. Biz daha çok manzara olarak görsel olarak tercih ediyoruz burayı.

ZONGULDAK’TA BÖYLE BİR YER VARMIŞ MI DİYE ŞAŞIRIYOR İNSAN!

Şöyle bakınca Zonguldak’ta böyle bir yer varmış mı diye şaşırıyor insan muazzam bir manzara eşliğinde gerçekten. Almanya’da ben hiç böyle bir şey görmedim gören arkadaşlar varsa yoruma yazabilir. Yani bana denk gelmedi Almanya’da böyle bir yer. Karadeniz’in incisi memleketimiz Zonguldak’ın Filyos bölgesinde bulunan böyle bir yer velinimet aslında değerini bilmek gerek.

YOK YOK MEMLEKETİMİZDE!

Murat Sesli; "Kdz. Ereğli'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz!" Murat Sesli; "Kdz. Ereğli'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz!"

Filyos Limanı karşılıyor bizleri oraya bak buraya bak derken Saltukovadan burası özel aracınızla 15 dk 3 dakika gibi geliyor insana.Filyos’a giriş yaparken sağ tarafta kalıyor Antik Kent, tabelalar var zaten kaçırmanız mümkün olmuyor. Özel aracınız yoksa da ulaşım o kadar güzel ki Zonguldak’ta o da işinize gelmedi tren var. Yok yok memleketimizde. Burdan aşağıya plaja inebilirsiniz. Filyos Beach diye adlandırılıyor. Hatta bu sene gidip yüzmek nasip oldu. Soruyorlar bana Türkiye’nin neresindesin diye Zonguldak deyince bi şaşırıyor insanlar doğal olarak. Bilmeyenler Zonguldak’ı kömür olarak biliyor. Mancar olarak biliyorlar.

BU GÜZELLİK İÇİN HER ŞEYE DEĞER!

Biz gurbetçiler olarak memleketimizin her daim buradayız.Ama insan bir kaçamak yapıyor Antalya, Bodrum taraflarına gitmeye hiç gerek yok. Gideceksen de her sene gitmeye gerek yok. Havaalanı evimize yakın yapanlardan uğraşanlardan da siz medya kuruluşlardan da Allah razı olsun. 3-4 ayda bir Dortmund’dan biniyorum 6 saat sonra buradayım. Bu güzellik için her şeye değer. Dağ, yeşillik yeşili sevmiyorum diyorsan maviyi sev. Çeşitli renk tonuyla gerçekten muazzam."